Od dawna wiadomo, że zdrowa dieta sprzyja zarówno lepszemu samopoczuciu fizycznemu, jak i psychicznemu, niektóre produkty mają jednak „specjalne" właściwości - ich spałaszowanie może osłabić stres.
Wiosna to idealny moment, aby dietę wzbogacić o warzywa sezonowe. Zachwycają smakiem, ale co równie istotne - dostarczają nam niezbędnych witamin i minerałów. Okres wiosenno-letni to wysyp warzyw takich jak szparagi, młode ziemniaki, szczaw czy rukola. Postanowiliśmy przyjrzeć się tym pierwszym, które stosunkowo niedawno zyskały na popularności, a już zdążyły zyskać miano „superfood”.
Witamina E to składnik wielu kosmetyków mających pomóc w zachowaniu zdrowego i młodego wyglądu.
Dobra wiadomość dla miłośników warzyw. Nadszedł czas na szparagi.
Przed wiekami rozkoszował się nimi sam rzymski wódz Juliusz Cezar. Dziś możemy je kupić równiutko ułożone w pęczkach na straganach lub sklepowych półkach. Białe, zielone lub fioletowe – zwracają naszą uwagę. Szparagi! Warto po nie sięgnąć i to właśnie teraz! Dlaczego? Przedstawiamy kilka powodów.
Kuchnia niemiecka jest różnorodna i pełna ciekawych smaków - zapewniali gospodarze i goście spotkania w MAKRO Centrum Rozwoju Firm, stanowiącego część polsko-niemieckiego festiwalu nowoczesnego sąsiedztwa „Sąsiedzi – Nachbarn 2.0”.