Jeśli zmagasz się z nadciśnieniem, pomóc może ci spirulina, czyli sinice należące do rzędu Oscillatoriales.
Spirulina to handlowe określenie pewnego rodzaju glonów. Choć niewidoczne gołym okiem, mają duży wpływ na zdrowie oraz urodę. Dla wielu osób są także przysmakiem porównywanym do krewetek.
Niesamowity rozwój biotechnologii oraz świadomości konsumenckiej w ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat sprawiły, że nigdy nie wiedzieliśmy o żywności i jej wpływie na organizm więcej, niż obecnie. Internet, telewizja i prasa zachęcają do zdrowego odżywiania, sięgania po wartościowe produkty i włączania do codziennej diety superżywności. Tylko…. co to właściwie jest superżywność?
Zielone mięso, mleko matki ziemi, żywność jutra… tak nazywana jest spirulina – zielona, mikroskopijna alga, posiadająca więcej wartości odżywczych niż jakikolwiek inny produkt żywnościowy. Jej wartości prozdrowotnych nie sposób przecenić, dlatego warto poznać ją bliżej i na stałe włączyć do diety.
Nie potrzeba ci specjalnych diet, suplementów i mikstur - wystarczy, że do jadłospisu dodasz określone produkty, których skład sprawia, że możemy liczyć na dobre zdrowie.