Przyjmowanie środków z kwasem acetylosalicylowym lub podobnych rozrzedzających krew leków może powodować drobne krwawienia w mózgu osób starszych, wynika z badań.
Główki czosnku cieszą się popularnością w kuchni jako źródło niezwykłego smaku i zapachu. Wielu kucharzy nie wyobraża sobie przygotowania określonych zup, sałatek, czy mięs bez kilku ząbków czosnku. Warzywo cenione jest jednak nie tylko ze względu na przymioty kulinarne, sięgali po nie już starożytni z powodu jego prozdrowotnych właściwości.
Nowe możliwości leczenia ostrej, żylnej choroby zakrzepowo-zatorowej - eteksylan dabigatranu.
Witamina C to jeden z najważniejszych składników pokarmowych silnie wspomagających pracę systemu odpornościowego. Jednocześnie witamina odpowiada za wzmacnianie struktury kości stawów, skóry, naczyń krwionośnych oraz innych ważnych tkanek naszego organizmu.