Cameron Diaz promuje swoją książkę „The Body Book". Znana ze świetnej figury aktorka twierdzi, że nie przestrzega ściśle diety i od czasu do czasu raczy się frytkami.
Jadłodajnie serwujące fast food coraz chętniej podają informacje o kaloryczności oferowanych dań, ale jedynie jeden na trzech klientów czyta te informacje.
Jeśli męczy cię zgaga, zorientuj się, co jest jej przyczyną i zacznij z nią walczyć.
Osoby w średnim wieku, których dieta jest pełna dań typu fast food, złożonych m. in. z przetworzonego mięsa i napojów słodzonych, są bardziej narażone na depresję.
Nasze kuchnie nierzadko obfitują w produkty niszczące wysiłki odchudzania. Warto więc wprowadzić w niej kilka zasad, naprawdę niewielkich zmian, które pomogą zachować szczupłą sylwetkę.
McDonald's, największa na świecie sieć fast food, ogłosiła, że chce przyłączyć się do walki z globalną epidemią otyłości.
Zbliża się sezon plażowania i wielu ludzi zaczyna myśleć o wprowadzeniu jakichś zasad, które pomogłyby schudnąć i lepiej prezentować się w stroju kąpielowym. W tym przedwakacyjnym okresie można też obserwować wzrost popularności niestandardowych sposobów na pozbycie się nadmiaru kilogramów. Jednym z nich jest dieta prof. Hauba.
Wiedza, ile trzeba przejść lub przebiec, by spalić kalorie z danego posiłku, powstrzymuje przed zbyt „wybujałym" zamówieniem.
Wielu ludziom wydaje się, że gdy coś ma działanie prozdrowotne, niewielka ilość jest szeroko rekomendowana, a znaczna dawka może wręcz zdziałać cuda. Tymczasem okazuje się, że nawet najpowszechniej polecane środki czy sposoby działania podlegają ograniczeniom. Wydaje się, że jeśli trochę „czegoś zdrowego" jest dobre, dużo oznacza „jeszcze lepiej". Jeśli chodzi jednak o samopoczucie, zasada złotego środka jest skuteczniejsza.
Eksperci obradują nad nowym, oryginalnym pomysłem, który mógłby zmniejszyć negatywne skutki zdrowotne palenia papierosów - radykalna propozycja polega na wprowadzeniu „licencji'" dla palaczy.
Ludzie, którzy spożywają fast food zaledwie raz w tygodniu, mają o 20 procent wyższe ryzyko śmierci z powodu choroby niedokrwiennej serca w porównaniu do osób unikających jedzenia produktów tego rodzaju.
Spędzanie czasu poza domem w pracy czy szkole są najczęstszymi powodami do jedzenia poza domem dla Polaków, według najnowszego badania przeprowadzonego na potrzeby raportu „Rynek HoReCa w Polsce 2012. Analiza rynku i prognozy rozwoju na lata 2012-2014”. Jako ulubioną respondenci wskazywali polską kuchnię, ale najszybciej rozwijają się sieci barów szybkiej obsługi oraz pizzerie wpływając na zmianę przyzwyczajeń konsumentów.
Besse Cooper została uznana za najstarszą obecnie osobę na świecie. Staruszka liczy sobie dokładnie 114 lat i pięć miesięcy. Mieszka w domu opieki w Monroe, mieście w Stanie Georgia w USA.
Wydaje się, że propagowanie zdrowego stylu życia - zbilansowanej diety i aktywności fizycznej - to trend popularnym na całym świecie. Okazuje się jednak, że i tu są rebelianci. W Arizonie powstała restauracja Heart AttackGrill, która serwuje baaardzo kaloryczne posiłki.
Ludzie, którzy chętnie umieszczają w swoim menu znaczne ilości przetworzonej żywności, częściej zapadają na depresję, wynika z badań, których wyniki opublikowano w magazynie „British Journal of Psychiatry". Jak się okazuje, warto zrewidować swoją dietę, sięgnąć po warzywa, owoce, śródziemnomorskie specjały - takie jedzenie bowiem poprawia humor. Fast food zaś może zwiększyć ryzyko depresyjnych nastrojów.