Sięgnij po białą herbatę, jeśli chcesz zmniejszyć ryzyko raka, reumatoidalnego zapalenia stawów, a także rozwijających się z wiekiem zmarszczek.
Ciało wraz z wiekiem ulega zmianom, jednakże podczas gdy procesy biologiczne odgrywają w intensyfikacji tych zmian znaczną rolę, styl życia może znacznie wpłynąć na stopień „zużycia" organizmu.
Polacy to prawdziwi wielbiciele herbaty! Pod względem spożycia tego napoju znajdujemy się w pierwszej trójce Europy i pierwszej dziesiątce... świata.
Biała herbata to najszlachetniejszy, najrzadziej spotykany i cieszący się największym uznaniem koneserów gatunek. Do jej produkcji używane są wyłącznie młode, pochodzące z wiosennych zbiorów pączki, które następnie poddawane są tylko procesowi więdnięcia i suszenia W przeciwieństwie do innych gatunków herbat - białej nie poddaje się procesowi fermentacji. Dlatego w procesie produkcji herbata biała nie traci naturalnych właściwości.
Biała herbata uważana jest za najszlachetniejszy, bo najrzadziej spotykany gatunek.
Biała herbata powstaje z młodych, wiosennych pączków rośliny, które jeszcze nie zdążyły się rozwinąć. Uprawia się ją jedynie w Chinach i na Sri Lance, a jej produkcja jest limitowana i odbywa się według tradycyjnych, bardzo rygorystycznych zasad. Dlatego biała herbata stanowi najdroższy, najrzadziej spotykany i cieszący się największym uznaniem gatunek. Jej dobroczynne właściwości wykorzystywane są zarówno w medycynie jak i kosmetyce.