Liczba wyników: 12139
Często blizny szpecą i są powodem dużego dyskomfortu. Istnieją jednak sposoby, aby raz na zawsze się ich pozbyć.
Regularne angażowanie się w treningi w dojrzałym życiu istotnie poprawia proces zdrowego starzenia się, mówią uczeni z University College London.
Zimową porą mamy do dyspozycji mniejszy wybór produktów niż latem czy jesienią, ale w dzisiejszym zglobalizowanym handlu, nawet na lokalnym rynku można dostać to, czego brakuje w standardowym menu, zresztą to, co powszechnie oferowane, także może dobrze służyć naszemu zdrowiu. Poniżej cztery produkty, których obecność w zimowym jadłospisie powinna być obowiązkowa.
Owsianka jest lepsza niż płatki zbożowe, jeśli chodzi o kontrolowanie apetytu, mówią amerykańscy naukowcy.
Dobrze wychowani ludzi częściej wybierają mniej zdrową żywność, aby nie urazić kogoś z nadwagą.
Zima to niełatwy czas dla skóry stóp, ponieważ narażona jest na duże zmiany temperatury, nadmierne wysuszenie i przegrzanie, przemoczenie, a nawet przemrożenie.
Emma Thompson jest zasmucona faktem, że młode aktorki muszą wyglądać dziś jak modelki. 54-letnia gwiazda kina nie rozumie mechanizmów rządzących współczesnym przemysłem filmowym.
Przed nami najchłodniejsza pora roku, co zwykle wiąże się z większą liczbą infekcji górnych dróg oddechowych. Spadki temperatur, zmienna pogodna, mało słońca i uboższa w witaminy dieta zazwyczaj wpływają na osłabienie naszego systemu odpornościowego. Jak poradzić sobie ze spadkiem odporności, aby zimą nie dać się grypie czy przeziębieniu?
Spróbuj bardziej dokładnie przeżuwać jedzenie przed połknięciem, to może pomóc zbić wagę.
Kobiety po menopauzie regularnie sięgające po słodkie napoje mają wyższe ryzyko rozwoju zależnego od estrogenów raka endometrium typu I.
Trauma w dzieciństwie przekłada się na odczuwanie silniejszego bólu w dorosłym życiu