Liczba wyników: 3293
Regularna aktywność fizyczna ma jeszcze silniejszy wpływ na metabolizm niż dotychczas sądzono.
Kwarantanna i praca z domu sprzyja podjadaniu, bo sięgamy po jedzenie z bardzo różnych powodów, nie tylko wtedy, kiedy jesteśmy głodni. Warto jednak pomyśleć, zanim się weźmie coś do jedzenia poza wyznaczonymi posiłkami, dzięki temu łatwiej jest kontrolować wagę.
Sól może osłabiać odpowiedź immunologiczną - wynika z badań na myszach.
Warto jeść sojowe produkty, dzięki temu można lepiej zadbać o serce.
Zmiany masy ciała w różnym wieku odmiennie mogą wpływać na ryzyko nowotworów. Z nowych badań dowiadujemy się, że kobiety, które przybierają na wadze we wczesnej dorosłości, cechują się niższym ryzykiem zachorowania na raka piersi przed menopauzą.
Oto sposób na: zmniejszenie poziomu stanów zapalnych w całym organizmie, opóźnienie wystąpienia chorób związanych z wiekiem i dłuższe życie - trzeba jeść mniej.
Picie około 350 ml słodkich napojów dziennie wiąże się z niższym poziomem tzw. „dobrego" cholesterolu i wyższym poziomem trójglicerydów u osób w średnim i starszym wieku. To z kolei oznacza wyższe ryzyko chorób sercowo-naczyniowych.
Codziennie uprawiaj jogging, a znacznie odmłodniejesz, obiecują uczeni.
Według uczonych jedzenie dużych ilości mięsa może się wiązać z różnymi chorobami, co z kolei wynika z nadmiaru aminokwasów siarkowych mogących wywoływać wiele niekorzystnych dla zdrowia skutków.
Nielakoholowe stłuszczenie wątroby to jeden z najpowszehcniejszych przewlekłych problemów z wątrobą na świecie. Teksańscy uczeni odkryli, że pomocny w jej kontrolowaniu może być związek naturalnie występujący w roślinach.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami