Liczba wyników: 3459
"Thriller" Michaela Jacksona nie jest już najchętniej kupowana płytą w USA.
Skóra wokół oka jest bardzo delikatna i wymaga szczególnego traktowania. Z biegiem lat bardziej widoczne stają się problemy, które jej dotykają – cienie, worki, opadające powieki czy zmarszczki. Domowe sposoby walkę z tymi problemami mogą nie przynieść efektów. Może się okazać, że potrzebne będą zabiegi medycyny estetycznej. Jak radzić sobie z najczęstszymi mankamentami w okolicach oczu opowiada dr Przemysław Styczeń, lekarz medycyny estetycznej.
Choroba nowotworowa jest jedną z tych, które dotykają nie tylko samego pacjenta. Tak naprawdę razem z nim „choruje” jego rodzina i najbliżsi – ich życie również zmienia się z dnia na dzień. Jak wspierać chorego, ale jednocześnie nie zapominać o sobie?
Dawka 2,5 łyżeczek soli dziennie jest bezpieczna dla serca i układu krążenia – twierdzą uczeni z McMaster University w Kanadzie.
Dbając o zdrowie naszych zębów powinniśmy zwrócić również uwagę na to co jemy, zwłaszcza w okresie letnim, kiedy dieta jest znacznie bogatsza. Za niektórymi produktami wręcz nie przepadają nasze zęby. Oto kilka wskazówek, jak możemy zadbać o kolor uzębienia i co zrobić gdy pojawią się już przebarwienia.
Z wodociągów nie korzystają wszystkie polskie gospodarstwa domowe. Wiele z nich czerpie wodę z przydomowej studni. Samo wykopanie i odpowiednie zabudowanie dołu nie wystarczy, aby mieć dostęp do dobrej i czystej wody. Niemniej stworzenie czystego źródła na własnej działce jest nie tylko możliwe, ale i zaskakująco proste.
Według Eryka Eriksona, twórcy teorii psychospołecznej, w cyklu rozwojowym człowieka można wyodrębnić osiem faz. Fazy owe wyodrębniono w wyniku szczegółowych badań dzieci i dorosłych. Specyfika kolejnych etapów rozwoju umożliwia zrozumienie potrzeb członków rodziny. Każda faza została sprecyzowana w oparciu o fizyczne i emocjonalne zadania przypisane do wieku człowieka. Charakterystyka pierwszych pięciu faz (okres od urodzin do 20 roku życia) wyszczególnia, w jaki sposób dziadkowie mogą pomóc w rozwoju swych wnuków.
Zwolennicy wieprzowiny delektują się aromatyczną karkówką i soczystymi stekami. Miłośnicy kurczaka zajadają się chrupiącymi skrzydełkami. A po rostbef i antrykot sięgają ci, którzy najbardziej cenią sobie szlachetną wołowinę. Przyrządzając mięso na grillu, dogodzimy każdemu amatorowi mięsnych dań. Jakie mięso wybierać na grilla? W jaki sposób doprawiać i czym marynować? Z czym podawać?
Jak podaje Amerykańskie Towarzystwo Kardiologiczne (American Heart Association), otyłość grozi nie tylko chorobą wieńcową, ale także chorobą tętnic obwodowych.
Grillowanie cenią sobie osoby dbające o linię, gdyż pozwala ono przygotować potrawy bez użycia dodatkowego tłuszczu. Ale uwaga! Grillowanie potraw w niewłaściwy sposób może być zdecydowanie szkodliwe dla zdrowia.