Liczba wyników: 4020
Duża liczba znajomych na Facebooku może być uznawana za imponującą, ale okazuje się, że więcej kręgów społecznościowych online, to wyższe prawdopodobieństwo tego, że media społecznościowe staną się źródłem stresu.
Otyłe osoby, którym udało się schudnąć dzięki operacji bariatrycznej, mają o 32 proc. niższe ryzyko zachorowania na raka i o 48 proc. niższe ryzyko zgonu z powodu raka w porównaniu z ludźmi z otyłością, którzy nie poddali się takiemu zabiegowi.
Smażenie nie jest najzdrowszym sposobem przygotowywania posiłków. Prowadzi do powstania aldehydów, które uważa się za związane z pewnymi chorobami neurodegeneracyjnymi i kilkoma formami raka. Te toksyczne związki tworzą się w olejach, takich jak olej słonecznikowy, po podgrzaniu do temperatury do smażenia.
Codzienne jedzenie chleba, szczególnie pełnoziarnistego, może zapobiegać chorobom układu krążenia.
Trening interwałowy o wysokiej intensywności (high-intensity interval training, HIIT) ma dobry wpływ na mięśnie szkieletowe.
Dodanie oleju z siemienia lnianego do diety może zmniejszyć ryzyko osteoporozy.
Gotowanie to coś więcej niż jedynie przygotowanie posiłku. Jak się okazuje, może poprawić poczucie pewności siebie, sprzyja zmianie nawyków żywieniowych oraz poprawia zdrowie psychiczne i ogólne.
Niewystarczająca ilość snu w połączeniu z brakiem ograniczeń co do dostarczanych organizmowi kalorii prowadzi do gromadzenia się tłuszczu, a szczególnie tego niezdrowego, w okolicach brzucha.
Pora dnia, w której osoby chore na cukrzycę jedzą określone produkty spożywcze, może być tak samo istotna dla ich dobrego samopoczucia, jak wielkość oraz kaloryczność porcji.
Regularne ćwiczenia aerobowe przydają wielu korzyści, jednak w przypadku podwyższonego poziom cukru we krwi - hiperglikemii - nie dawały oczekiwanych rezultatów.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami