Liczba wyników: 2701
Odpowiedni poziom witaminy D może być pomocny zarówno w zapobieganiu nowotworom, jak i poprawić rokowania w przypadku różnych form raka.
Starsze osoby, które doświadczają senności w ciągu dnia, mogą być narażone na ryzyko rozwoju różnych nowych chorób, w tym cukrzycy, raka i nadciśnienia.
Międzynarodowy zespół badawczy ostrzega, że otyłość ma ścisły związek z dużym ryzykiem różnych rodzajów raka - oznacza większe zagrożenie jedenastoma nowotworami.
Ryby są szczególnie polecane dla zdrowia mózgu. Okazuje się jednak, że mogą też zmniejszyć ryzyko raka odbytnicy i okrężnicy, mówią lekarze.
Wyższy poziom witaminy D w organizmie oznacza niższe ryzyko rozwoju raka. Witamina D jest syntetyzowana w organizmie pod wpływem działania promieni ultrafioletowych. Częściowo dostarcza się ją także z diety.
Choć powszechnie wiadomo, iż siedzący tryb życia to najprostszy sposób na przyspieszenie procesu starzenia się i ułatwienie rozwoju wielu chorób, w tym raka, ciągle nie chcemy ćwiczyć.
Rockowy wokalista Joe Cocker nie żyje. Muzyk z Sheffield zmarł dziś, 22 grudnia, na raka płuc. Miał 70 lat. Informację potwierdził management artysty.
Większa ilość ultraprzetworzonej żywności może wiązać się z wyższym ryzykiem zachorowania na nowotwory górnego odcinka przewodu oddechowego i pokarmowego, w tym raka jamy ustnej, gardła i przełyku.
Rozwój zapalenia jelita grubego i raka jelita grubego może być zwiazany z niedostateczną ilością cukrów o nazwie O-glikany.
Jeśli spędzasz popołudnia przed telewizorem, narażasz się na raka jelita grubego. Z badań wynika, że kobiety w średnim wieku spędzające dużo czasu przed telewizorem częściej chorują na ten nowotwór.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami