Liczba wyników: 8521
Płynący nieubłaganie czas pozostawia ślad na Twojej skórze, z upływam lat staje się ona mniej elastyczna, pojawiają się przebarwienia, jeśli jednak odpowiednio wcześniej zatroszczysz się o jej kondycję masz szansę cieszyć się pięknym wyglądałem przez długie lata.
Akademia Seniora przy Pomorskiej Szkole Informatyki oraz Klub Garnizonowy, zapraszają wszystkich szczecińskich seniorów na bezpłatne warsztaty krzewiące aktywność fizyczną i umysłową.
Zwykle niechętnie jedzony przez dzieci, powszechnie uważany jest za źródło zdrowia. Faktycznie, szpinak zawiera żelazo i wiele innych składników odżywczych, jednak nie wszyscy powinni włączać go do swojej diety w większych ilościach.
Stopa bezrobocia wyniosła w czerwcu 2007 roku 12,4 proc. i w porównaniu do maja spadła o 0,6 punktu procentowego - podało w komunikacie Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej. Spadek stopy bezrobocia - w granicach od 0,3 do 0,8 punktu - odnotowano we wszystkich województwach.
Ze względu na duża liczbę zachorowań jaskra uznawana jest za chorobę cywilizacyjną, lekarze i naukowcy nie ustają w poszukiwaniu skutecznych metod leczenia tej choroby
Jak wynika z badań, Polacy są narodem radosnym a pieniądze nam szczęścia nie dają.
Z najnowszych badań wynika, że SSRI (Selective Serotonin Reuptake Inhibitor), grupa psychoanaleptycznych leków antydepresyjnych, obejmująca m. in. Prozac, może przyczyniać się do większej łamliwości kości u osób starszych.
Nazwa grejpfruta pochodzi od angielskich słów: "fruit" - owoc i "grape" grono - ponieważ owoce są rozmieszczone na gałązkach po kilka sztuk gronami. Owoce grejpfruta zawierają 7% cukrów, 1% kwasu cytrynowego, witaminy z grupy B oraz witaminę C. W miąższu występują karoteny (głównie - lykopen) warunkujący jego zabarwienie. Występuje także gorzki związek - naryngina. Związek ten jest odpowiedzialny za lekko gorzkawy smak owocu, ale także za jego działanie wspomagające przemianę materii.
Amarantus, czyli szarłat należy do najstarszych roślin uprawnych świata. Jego niezwykłe walory odżywcze doceniali już Inkowie i Majowie. Dzisiaj, uprawiany już nie tylko w krajach Ameryki Południowej, wzbudził zainteresowanie europejskich specjalistów od żywienia, nazywających amarantus zbożem XXI wieku. To w nim upatruje się ogromne możliwości w zaspokojeniu potrzeb żywnościowych.
Dni Zdrowej Skóry to profilaktyczno-edukacyjna akcja Vichy Laboratoires pod patronatem Polskiego Towarzystwa Dermatologicznego, organizowana od 2002 roku. Potrwa jeszcze do 15 lipca.
Trauma w dzieciństwie przekłada się na odczuwanie silniejszego bólu w dorosłym życiu