Liczba wyników: 14361
Dwie trzecie Polaków wykonuje miesięcznie ponad 30 zdjęć, wśród których najpopularniejsze są zdjęcia rodziny. Ponadto, smartfon to obecnie ulubione, zaraz po aparacie cyfrowym, narzędzie do wykonywania zdjęć. Co ciekawe coraz chętniej wywołujemy zdjęcia, a coraz rzadziej umieszczamy je w sieci. To tylko niektóre dane, które ujawniło badanie „Zoom na Polaków” zrealizowane przez serwis empikfoto.pl.
Sezam stanowi jedno z ziaren znanych ludziom od najdawniejszych czasów. Był szeroko stosowany zarówno jako produkt spożywczym, jak i leczniczy. Zawiera wiele ważnych składników odżywczych, które sprawiają, że powinien znaleźć się w naszej diecie. Zobacz, dlaczego warto wykorzystać tę roślinę prozdrowotnie i nie tylko.
W Polsce rocznie wszczepia się już ponad 100 tysięcy implantów stomatologicznych. To i tak niewiele w porównaniu do naszych zachodnich sąsiadów. Na przykład w Niemczech wykonuje się grubo ponad milion podobnych zabiegów. Pomimo przepaści dzielącej nas od zachodu Europy, polski rynek jest jednym z najdynamiczniej rosnących w tym względzie.
Stopa bezrobocia w Polsce w maju 2016 r. wyniosła 9,1 procent - podał Główny Urząd Statystyczny. To 0,1 pkt. proc. mniej niż wynikało z wcześniejszych szacunków Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej.
Ścisłe przestrzeganie diety na bazie roślin (obejmującej jednocześnie niską ilość produktów pochodzenia zwierzęcego) wiąże się z o 20 procent niższym ryzykiem rozwoju cukrzycy typu 2.
Jeśli masz jakiekolwiek problemy sercowo-naczyniowe, badaj się regularnie i nie odwołuj wizyt u lekarza - aż jedna na trzy kobiety umiera z powodu chorób serca.
Ugryzienie komara to nie tylko dyskomfort swędzenia skóry i nieestetyczny ślad - może ono także sprzyjać rozprzestrzenianiu się wirusów.
Paleo-dieta, inaczej „dieta naszych przodków", od niedawna cieszy się rosnącą popularnością. Eksperci uważają, że pomaga nam lepiej funkcjonować i stracić na wadze. Teraz polecana jest także kobietom w okresie pomenopauzalnym, które walczą z nadwagą.
Dziesięć tysięcy kubków smakowych oraz blisko 150 receptorów na każdym z nich. To właśnie im zawdzięczamy przyjemność jedzenia. Fast foody? Wcale nie są nośnikiem najlepszego smaku. Brytyjski portal Dailymail podaje, że długotrwałe spożywanie naturalnych i jak najmniej przetworzonych produktów uwrażliwia nasz język na nowe doznania kulinarne. Eksploracja odmiennych smaków może przynieść wiele pożytku. Jak się okazuje, dieta wcale nie musi oznaczać rezygnacji z przyjemności.
Sięgnij po sezam, a zmniejszysz stres oksydacyjny, który sprzyja szybszemu starzeniu się.
Serce w doskonałej formie: ziołowe wsparcie dla układu krążenia