Liczba wyników: 9250
60-letnia Meryl Streep nie zamierza rezygnować z grania scen łóżkowych. Aktorka uważa, że seks osób dojrzałych dodaje obrazom autentyczności. Młodzi ludzie nie mają monopolu na miłość fizyczną.
Według lipcowych badań przeprowadzonych przez Gemius, 20 najpopularniejszych portali e-commerce, posiada łącznie prawie 32 mln użytkowników. Zakupy online robił już co trzeci dorosły internauta. Co i dlaczego kupujemy?
Niemal połowa Polaków (47%) spośród rzeczy niematerialnych wybrałoby na podarunek dla siebie zdrowie, a 27% udaną rodzinę i szczęście osobiste. 13% respondentów zaś chciałoby otrzymać lepszą pracę, wynika z badań przeprowadzonych przez TNS OBOP.
Nowy Rok to czas, kiedy stawiamy przed sobą nowe cele. Zadbaj o swoje zdrowie i do listy noworocznych postanowień dodaj wykonanie badania spirometrycznego.
W ramach szeroko zakrojonych badań naukowych zidentyfikowano pięć nowych genetycznych loci (punktów w genomie) powiązanych ze zdrowiem i pracą płuc człowieka. W artykule opublikowanym w ostatnim wydaniu czasopisma Nature Genetics, naukowcy, wyjaśniają, że ich odkrycia rzucają nowe światło na molekularne podstawy chorób płuc i mogą przyczynić się do poprawy sposobu leczenia przewlekłej obturacyjnej choroby płuc (POChP), astmy i podobnych stanów.
Prawie połowa Polaków (46%) za najbardziej skuteczną uważa bezpośrednią pomoc osobom potrzebującym - wynika z badań TNS OBOP przeprowadzonych dla Stowarzyszenia Wiosna przed rozpoczęciem tegorocznej akcji Szlachetna Paczka.
Siedemdziesiąt lat temu - 15. grudnia 1939 roku w Atlancie w stanie Georgia odbyła się premiera jednego z najsłynniejszych filmów wszechczasów: „Przeminęło z wiatrem".
Patricia Paay, holenderska piosenkarka i modelka, a ostatnio także jurorka rodzimej wersji programu „Mam Talent", rozebrała się dla Palyboya. Jest najstarszym króliczkiem słynnego magazynu dla panów.
Bono napisał swego czasu utwór dla Franka Sinatry. Co więcej, w dość niezwykłych okolicznościach zaprezentował ją legendarnemu wokaliście.
Nanotechnologia może przyczynić się do udoskonalenia żywności, którą spożywamy, sprawiając, że będzie smaczniejsza, zdrowsza i pożywniejsza. Jednakże niewiele wiemy na temat zachowania nanocząstek w organizmie czy ewentualnych toksycznych skutkach, jakie mogą wywołać. Hermann Stamm, który pracuje nad tym zagadnieniem w ramach Wspólnego Centrum Badawczego (WCB) przy Komisji Europejskiej, przedstawił prezentację na temat nanożywności na dorocznym zjeździe Amerykańskiego Towarzystwa Postępu Naukowego (AAAS) w Chicago, USA.
Trauma w dzieciństwie przekłada się na odczuwanie silniejszego bólu w dorosłym życiu