Liczba wyników: 12168
Szacuje się, że do 2050 roku krótkowzroczność będzie dotyczyć 5 miliardów ludzi, a miliard może stracić wzrok.
Osoby, które mają wysoki poziom cholesterolu, są bardziej narażone na ból lub zmiany struktury ścięgna.
Nasze dziąsła to partner na całe życie, o którego musimy dbać i troszczyć się w zdrowiu i chorobie. Gdy zaniedbamy ich higienę, odpłacą się zaczerwienieniem, nadwrażliwością, stanami zapalnymi, a nawet paradontozą, która jest najgorszym scenariuszem dla naszych dziąseł. Jak o nie dbać, by pozostały zdrowe i stanowiły mocny fundament dla naszych zębów?
Dieta śródziemnomorska, zawierająca większe ilości warzyw i owoców w jadłospisie, zapewni zdrowszy mózg na starość.
Jest bogata w białka, błonnik, żelazo, magnez i witaminę B2 - kwinoa staje się coraz popularniejszym produktem w naszych kuchniach. Umieszczenie jej w diecie może chronić organizm przed chorobami serca, cukrzycą, migrenami i problemami jelitowymi. Co więcej, nie zawiera glutenu, dlatego sięgają po nią osoby z celiakią i te, które stosują modną obecnie dietę bezglutenową.
Imbir jest chętnie dodawany do herbaty i innych napojów. Ma wiele prozdrowotnych właściwości i wspomaga odchudzanie. Zobacz, do czego się przydaje.
Zdolność do pokładania ufności w innych ludziach wzrasta wraz z wiekiem. Ma to znaczenie o tyle, że cecha ta sprzyja dobrostanowi psychofizycznemu.
Co prawda święta dopiero za kilka tygodni, jednak już dziś warto zadbać o domowy budżet, by nie odczuć w grudniu pustki w portfelu. W ubiegłym roku, wg raportu Deloitte „Zakupy świąteczne 2014″, polska rodzina na przygotowania do świąt Bożego Narodzenia wydała ok. 1158 zł. To spora kwota biorąc pod uwagę fakt, iż jest ona wydawana w krótkim czasie, zwykle tuż przed świętami. Jak bez bólu rozstać się z tymi pieniędzmi?
W zimie nasz organizm potrzebuje więcej kalorii. Należy jednak pamiętać, aby posiłki były sycące, ale również zdrowe. Ze względu na dużą ilość białka, witamin i minerałów, zaleca się, aby w zimowej diecie nie zapominać o rybach i różnych rodzajach mięs.
Dynia to warzywo będące bogatym źródłem witamin i minerałów – zawiera witaminy A, B, C i PP oraz m.in. potas, fosfor, wapń, magnez i żelazo. Dodatkowo, co może ucieszyć zwłaszcza kobiety, jest ona wyjątkowo niskokaloryczna. Dlatego dynia zasługuje na to, aby doceniać jej walory odżywcze i włączyć ją do naszej codziennej diety.
Trauma w dzieciństwie przekłada się na odczuwanie silniejszego bólu w dorosłym życiu