Liczba wyników: 2447
Czynniki genetyczne mają wpływ na ryzyko różnych chorób i przekładają sie na poziom szans na długowieczność. Jednakże wydłużenie życia w większej mierze zależy od naszego sposobu funkcjonowania, a nie wyposażenia genetycznego, jakie otrzymaliśmy od rodziców.
Wystarczy dołączyć do codziennych posików 4 do 5 łyżek oliwy z oliwek, by zmniejszyć ryzyko zachorowania na cukrzycę. Najlepsze wyniki osiąga się, jeśli obecność oliwy jest wspomagana innymi elementami zdrowej diety oraz regularną aktywnością fizyczną.
Japońscy uczeni odkryli, że jedzenie grzybów może zmniejszyć ryzyko rozwoju raka prostaty.
21 września obchodziliśmy Światowy Dzień Choroby Alzheimera. Liczba przypadków choroby lawinowo rośnie.
Im sprawniejsze jest ciało, tym umysł lepiej wypada w testach zdolności myślenia.
Dieta niskotłuszczowa może być wielorako korzystna dla zdrowia kobiet. Takie odżywianie się oznacza niższe ryzyko śmierci z powodu raka piersi, rzadsze zmagania z chorobą wieńcową i spowolnienie rozwoju cukrzycy.
Okazjonalne ucinanie sobie drzemki może znacznie zmniejszyć ryzyko zawału serca, udaru mózgu i chorób serca.
Sting wydał oficjalne oświadczenie w sprawie pożarów w Amazonii. - Bardzo szybko zbliżamy się do punktu krytycznego, w którym pożary będą nie do wygaszenia - mówi przejęty artysta.
Twoja okolica ma istotne znaczenie dla zdrowia. Jak się okazuje, dotyczy to nie tylko zanieczyszczeń i poziom zieleni. Im bliżej znajdują się bary fast food, tym trudniejsze może być stosowanie zdrowej diety i większe zagrożenie dla układu sercowo-naczyniowego.
Jeśli stosujesz dietę bogatą w białko roślinne, zwiększasz swoje szanse na długowieczność.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami