Liczba wyników: 839
Na ślub nigdy nie jest za późno – dowiodła tego para, która po 57 latach wspólnego życia stanęła przed ołtarzem.
Zmienna jesienna pogoda i niska temperatura sprzyjają przeziębieniu, grypie i anginie. Jeśli wzmocnisz swój układ immunologiczny będzie on wstanie stoczyć walkę z jesienno-zimowymi dolegliwościami.
Nudności, uczucie przepełnienia, zgaga lub kolka to tylko niektóre z następstw nieprawidłowego odżywania. Ważne jest nie tylko to, co jemy, ale również w jaki sposób.
Trudno wyobrazić sobie jesień bez kasztanów i kolorowych liści, trudno też o tej porze roku nie wspomnieć o grzybach.
Nie każdy może intensywnie ćwiczyć, ale niemal każdy może spacerować i maszerować. Dla takich osób fundacja „Aktywni” wspólnie z producentem leku ziołowego Venoforton proponują „Krok do zdrowia” - ogólnopolski marsz Nordic Walking. Marsz odbędzie się 13 października, jednocześnie w 10 miastach Polski. Marsz poprowadzą instruktorzy fundacji „Aktywni”. Udział w akcji jest bezpłatny.
Wraz ze zmianą pory roku powinniśmy zmienić sposób odżywiania. Jesienna dieta powinna być bogata w witaminy i węglowodany. Odpowiednio skomponowane menu wzmocni odporność organizmu oraz dostarczy energii potrzebnej do sprawnego funkcjonowania w chłodne i ponure dni.
W trakcie doby najwięcej zawałów serca występuje pomiędzy godziną 6 rano a 12 w południe. Najmniej zgonów występuje w niedzielę, zaś poniedziałek jest dniem o najwyższej śmiertelności w ciągu całego tygodnia. Co robić, by nasze serce pracowało jak najdłużej?
Świeże grzyby to witaminy, niezbędne mikroelementy i pyszny smakołyk. Ponadto są niskoenergetycznym pożywieniem, co oznacza, że możesz je jeść i nie martwić się o linię i to w czasach gdy nadwaga jest naprawdę poważnym problemem. Z powodu otyłości cierpi średnio 60% ludzi dorosłych i prawie 30% dzieci. Jednym ze sposobów walki z nadwagą jest właśnie niskoenergetyczna dieta, do której można z powodzeniem włączyć smaczne, świeże grzyby.
Ten zielony krewniak kalafiora jest w naszym kraju coraz popularniejszy - i słusznie, ma bowiem mnóstwo wartości odżywczych, witamin i soli mineralnych. Choć ich smakiem możemy się delektować praktycznie przez cały rok, warto jeść dużo brokułów właśnie teraz, kiedy są najtańsze i najsmaczniejsze.
Głód należy do najpotężniejszych mocy natury i jego zaspokojenie nie jest zadaniem łatwym, tym bardziej że silnie oddziałuje na ludzkie zmysły, zwłaszcza na smak, wygląd i zapach pokarmu. Chcąc pozostać szczupłym, nie powinno się dopuszczać do pojawienia się silnego uczucie głodu, bo jest ono niebezpiecznym bodźcem do rozpoczęcia jedzenia.Niektóre rodzaje pokarmu dają impuls do nadmiernego jedzenia, a inne - mogą z kolei znacznie obniżyć spożycie kalorii.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami