Liczba wyników: 1338
Egzotyczne krajobrazy, oszałamiające kolory, korzenne przyprawy, soczyste owoce i warzywa, tradycyjne targi, a także wyborna kuchnia przyciągają do Maroka miliony turystów. Ale nas, kobiety, kusi coś jeszcze – kosmetyki. Olej arganowy to już popularny i znany wszystkim hit. Podpowiadamy, po jakie jeszcze produkty z tego kraju warto sięgnąć.
Współpraca z lekarzem, samodyscyplina i zmiana stylu życia – czy to wystarczy, by żyć normalnie z łuszczycą? Co jeszcze można zrobić, by ta nieuleczalna choroba nie przeszkadzała w codziennym życiu?
Jeśli chcesz mieć zdrowe zęby i dziąsła, pij czerwone wino i zieloną herbatę, nie odmawiaj sobie gorzkiej czekolady, żółtego sera i lizaków z lukrecją. Naukowcy przekonują, że składniki tych produktów hamują rozwój niekorzystnych w jamie ustnej bakterii, zapobiegają próchnicy i zabijają nieświeży oddech. Nie wierzysz? Oto dowody!
Dobrze zbilansowana dieta jest bardzo ważna zarówno dla naszego samopoczucia, jak i zdrowia. Dotyczy to w szczególności osób starszych. Wraz z upływem lat, organizm potrzebuje innych witamin i produktów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania. Latem, osoby opiekujące się swoimi rodzicami lub dziadkami, mając na względzie ich dobro, powinny zadbać, aby w kuchni znalazły się sezonowe warzywa i owoce.
Choć jest mocne jak skała – konkretnie jak granit – może je zniszczyć zła dieta, stres i niewłaściwa higiena. Szkliwo zębów, najtwardsza tkanka w ludzkim ciele, potrzebuje twojego wsparcia, Jeśli o zadbasz o nie, odwdzięczy się i będzie chronić zęby przed próchnicą, ścieraniem i nadwrażliwością.
Funkcje mózgu osób starszych mogą się znacznie zmieniać w ciągu dnia, ale seniorzy są bardziej skoncentrowani rano niż po południu.
Od dawna wiadomo, że dbanie o urodę to nie tylko stosowanie odpowiednich kosmetyków. Żeby osiągnąć ładny wygląd skóry, paznokci i włosów, trzeba zadbać też o odpowiedni styl życia, w tym dietę. Zobacz, jakie produkty sprzyjają zdrowej, lśniącej czuprynie.
Osoby cierpiące z powodu klinicznej depresji mogą być bardziej narażone na rozwój choroby Alzheimera w późniejszym życiu, wynika z badań uczonych Rush University.
Podobno gdyby całkowicie zrezygnować z ekspozycji skóry na słońce, proces jej starzenia rozpocząłby się dopiero po 60-stce. Nie sposób się o tym przekonać, dlatego na co dzień gdybanie lepiej odstawić na bok, a w zamian realnie zająć się profilaktyką i niwelowaniem już powstałych zmian.
Jak wynika z kanadyjskich badań, regularne spożywanie orzechów drzewnych może chronić przed zespołem metabolicznym i cukrzycą typu 2.