Liczba wyników: 2701
W Australii chorzy na raka i osoby w podeszłym wieku będą mogli skonsultować się ze specjalistami nie wychodząc z domu.
Badania przeprowadzone na zwierzętach dowiodły, że zwiększanie poziomu kwasu tłuszczowego omega- 3 w organizmie i zmniejszanie poziomu kwasu tłuszczowego omega- 6 może zmniejszyć ryzyko zachorowań na raka prostaty.
3-go sierpnia w Moskwie zmarł Aleksander Sołżenicyn, laureat Nagrody Nobla w dziedzinie literatury, autor m. in. „Jednego dnia Iwana Denisowicza”, „Oddziału chorych na raka” oraz „Archipelagu Gułag”. Miał 89 lat.
Val Kilmer zaprzeczył, jakoby chorował na raka.
Dieta zawierająca suszone śliwki może poprawiać mikrobiotę w całej okrężnicy, pomagając zmniejszyć ryzyko raka jelita grubego.
Cztery godziny dziennie spędzane na kanapie przed telewizorem zwiększają ryzyko rozwoju raka jelita grubego, ostrzegają brytyjscy uczeni.
Od dawna wiadomo, że cukier może sprzyjać rozwojowi raka. Teraz jednak dokładniej ustalono, jak wpływa na rozrost nowotworów.
Regularne zażywanie popularnego leku na gorączkę i ból, czyli kwasu acetylosalicylowego, może zmniejszyć ryzyko wcześniejszej śmierci z powodu raka.
Picie znacznych ilości alkoholu może zwiększyć ryzyko raka wątroby. Okazuje się jednak, że kawa pomaga je obniżyć.
Nowe badania pokazują, że dieta wegetariańska może pomóc obniżyć ryzyko rak jelita grubego i raka odbytnicy.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami