Liczba wyników: 12275
Powszechnie już wiadomo, że otyłość skraca życia. Niestety, nawet po schudnięciu, to ryzyko nie zanika.
Warto dodawać jaja do sałatek. I nie, nie chodzi jedynie o walory smakowe czy estetyczne, ale o fakt, że dzięki takiemu dodatkowi można przyswoić więcej składników odżywczych z sałatki.
Kostka mydła to powszechne „wyposażenie" naszych łazienek i stanowi najczęstszy środek codziennej hignieny. Może być jednak wykorzystana także na inne sposoby. Zobacz, jak jeszcze używać mydła.
Niskie temperatury i krótkie zimowe dni nie sprzyjają naszej odporności i dobremu samopoczuciu. W tym czasie odporność słabnie i zwiększa się prawdopodobieństwo "złapania" infekcji. Jak radzić sobie, aby wzmocnić organizm w tym trudnym dla niego czasie? Jednym ze sposobów jest zmiana nawyków żywieniowych. Co jeść, aby zwiększyć odporność?
Możemy mieć doskonały makijaż i młodzieńczy strój, ale niektóre części ciała i tak zdradzają nasz wiek, a nawet przydają nam dodatkowych lat, np. wygląd dłoni ujawnia ilość przeżytych wiosen. Zobacz, jak odmłodzić ręce.
Warzywa krzyżowe, czyli na przykład kapusta i brokuły, stanowią potężną pomoc w walce z rakiem. Dzięki zawartości sulforafanu chronią przed różnymi formami nowotworu.
Brzmi to paradokslanie, ale produkty określane jako „zdrowa żywność" mogą sprzyjać nadwadze.
Popularna na Zachodzie dieta pełna cukru może sprzyjać nowotworowi piersi.
Niektórzy zagrażają swojemu zdrowiu nie dlatego, że codziennie raczą się czymś mocniejszym, ale ze względu na to, że gdy sięgają po alkohol, piją do upadłego.
Wspomniane w tytule choroby mogą być powiązane. Pacjenci z astmą częściej chorują na półpaśca.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami