Liczba wyników: 10478
Gdy skóra twarzy traci swoją jędrność i sprężystość, zaś policzki oraz podbródek stają się zwiotczałe, warto poznać i zastosować metody przywrócenia im elastyczności i młodego wyglądu.
Na najważniejsze decyzje życiowe, takie jak te o małżeństwie, rozwodzie, aborcji, posiadaniu dziecka czy studiowaniu podświadomie może oddziaływać wiara w długość własnego życia.
Ruszyła ogólnopolska kampania informacyjna poświęcona reformie emerytalnej. Rząd chce do swoich pomysłów przekonywać w telewizji, internecie a także poprzez specjalną infolinia. Kampania ma trwać dwa tygodnie.
Zbiór reportaży szwedzkiego pisarza Stiga Dagermana „Niemiecka jesień" w Szwecji ukazał się w 1947 r. W Polsce ta niewielka książka wyszła dopiero teraz, a i tak pewnie nie wszystkim to będzie w smak.
Badanie, którego wyniki opublikowano w magazynie Diabetes Care, wykazało związek między cukrzycą a chorobą Parkinsona. Ani opisywany raport, ani wcześniejsze nie dowodzą, że cukrzyca zwiększa się ryzyko wystąpienia choroby Parkinsona, niemniej jednak badacze sądzą, że istnieje duże prawdopodobieństwo, iż u podstaw tych chorób leżą podobne przyczyny.
Ponieważ dysponujemy różnymi kalendarzami, w kościołach chrześcijańskich Wielkanoc przypada odmiennie. To powoduje, że np. kościoły zachodnie świętują w odmiennym czasie niż kościoły wschodnie.
Ferdinand Alexander Porsche, człowiek, który zaprojektował i przedstawił światu model Porsche 911, zmarł w Salzburgu w Austrii. Miał 76 lat.
Czerwone winogrona, wiśnie, jagody, zielona herbata, jabłka i czerwone wino mogą pomóc ochronić mężczyzn przed rozwoju choroby Parkinsona, wynika z najnowszych badań uczonych z University of East Anglia i Harvard University.
Właśnie rozpoczęła się realizacja nowego i innowacyjnego projektu, finansowanego ze środków unijnych, dążącego do opracowania i przetestowania nowych produktów żywnościowych, które szybciej zapewnią poczucie sytości. Bardziej syta żywność może pomóc w poskromieniu apetytu, kontrolowaniu wagi i zwalczaniu otyłości, a projekt SATIN (Innowacja w sytości) ma zgromadzić ekspertów z sektora akademickiego i przemysłowego specjalizujących się w pobieraniu energii i kontrolowaniu wagi.
W toku nowych badań przeprowadzonych w Hiszpanii ustalono, że jedzenie w fast foodach zwiększa ryzyko zapadnięcia na depresję. Odkrycia zaprezentowane w czasopiśmie Public Health Nutrition wskazują na korelację między depresją a fast foodowym jedzeniem, jak hamburgery, pizze czy hot dogi, a także wypiekami przemysłowymi, np. rogalikami czy pączkami. Konkretnie, osoby żywiące się jedzeniem typu fast food i wypiekami przemysłowymi są o 51% bardziej zagrożone zapadnięciem na depresję niż osoby stroniące od takich produktów.
Trauma w dzieciństwie przekłada się na odczuwanie silniejszego bólu w dorosłym życiu