Liczba wyników: 11969
Jeśli żyjesz w zanieczyszczonym środowisku, falwonoidy w winie i czekoladzie pomogą ochronić twoje serce.
To, co jesz, ma bezpośredni wpływ na stan twojego zdrowia. Dieta może istotny wpływ na walkę z grypą.
Tłuszcze nasycone wiążą się z szeregiem problemów zdrowotnych, m. in. chorobami serca, ale okazuje się, że nawet zwiększona ich ilość w diecie nie stanowi takiego zagrożenia jak węglowodany.
Angelina Jolie potwierdziła, iż przechodzi na aktorską emeryturę. Gwiazda nie porzuci jednak całkowicie filmowej kariery. 39-latka zamierza teraz skupić się na pracy po drugiej stronie kamery i rozwijać jako reżyser.
Pracownicy służby zdrowia w hrabstwie Livingston w USA odnotowali zwiększoną ilość przypadków wirusowego zapalenia wątroby typu C. Uważają, że o wiele więcej osób jest nieświadomych zakażenia, szczególnie dotyczyć to może ludzi z pokolenia baby boomers.
Zbliża się najgorętszy okres w branży obsługi przesyłek. Z dnia na dzień będzie rosła liczba wysyłanych paczek i z dnia na dzień kupujący będą coraz bardziej niecierpliwie oczekiwali kolejnych. Niestety, wiedzą o tym także oszuści. W ostatnich dniach pojawiły się fałszywe maile, wysłane rzekomo przez firmę InPost.
Jak wynika z nowych badań, aspekty genetyczne nie stanowią głównych wskaźników długowieczności.
20 listopada 2014r. w całej Polsce, Krajowa Rada Komornicza, we współpracy z Fundacją Jolanty Kwaśniewskiej „Porozumienie bez barier” organizuje IV Dzień Otwarty Komorników Sądowych. Hasło akcji brzmi: „Bo jeden podpis może przekreślić drugą młodość”.
Czy wypada zakładać aparat ortodontyczny po czterdziestce? – Nie tylko wypada, ale często trzeba – odpowiada dr Iwona Gnach-Olejniczak, doświadczony ortodonta i stomatolog. Zwłaszcza, że zęby prostuje się nie tylko dla urody, ale przede wszystkim, dla zdrowia.
Jest stosowany od czasów starożytnych jako lek i jako przyprawa. Koper włoski (inaczej fenkuł włoski) jest warzywem cenionym za chrupiącą teksturę i świeży smak przypominający nieco anyż. Ma wiele kulinarnych zastosowań - może być spożywany zarówno surowy, jak i gotowany, silnie kojarzy się z grecką i włoską kuchnią, ale ostatnio został rozpowszechniony na całym świecie. Przydaje też ważnych korzyści zdrowotnych, może osłabić ryzyko raka i chorób serca. Zawiera silne antyoksydanty.