Liczba wyników: 3651
Seks ma różnaraki pozytywny wpływ na nasz organizm. Okazuje się, że poza fizycznymi korzyściami i wzmocnieniem relacji w związku, daje też profity umysłowe. Może pomóc zachować odpowiednie zdolności poznawcze.
Japońscy uczeni odkryli, że jedzenie grzybów może zmniejszyć ryzyko rozwoju raka prostaty.
Chyba każdy z nas to zna - pojawia się głód, a my jesteśmy w sytuacji, w której niemożliwe jest swobodne wybranie składników i spokojne przygotowanie posiłku. W efekcie nierzadko decydujemy się na jakąś przekąskę i to niestety zwykle niezbyt zdrową, np. batoniki z czekoladą czy chipsy. Co najlepiej wówczas zjeść?
Cukier jest wszechobecny, jeśli chodzi o współczesną dietę, tymczasem ma wiele negatywnych konsekwencji dla naszego zdrowia, w tym może osłabić działanie układu odpornościowego.
Zmaganie się z alergiami zwięszka ryzyko rozwoju astmy.
Okazjonalne ucinanie sobie drzemki może znacznie zmniejszyć ryzyko zawału serca, udaru mózgu i chorób serca.
Piątek trzynastego to specjalna data - w naszym kręgu kulturowym dzień ten uważany jest za niezwykle pechowy.
Pacjenci po udarze mogą być bardzo osłabieni, fizycznie ograniczeni oraz zmęczeni, ale warto zmotywować się do wysiłku fizycznego, bo dzięki niemu można szybciej wrócić do sprawności.
Wymienione w tytule produkty, a także wiele innych zawierających flawonoidy (rodzaj przeciwutleniaczy) pozwala istotnie wydłużyć życie.
Pory posiłków mają znaczenie dla efektywności leczenia po zawale, mówią brazylijscy lekarze.