Liczba wyników: 9261
O oszczędzaniu mówi się ostatnio wiele. W dalszym ciągu kojarzy się ono przede wszystkim z odkładaniem pieniędzy do skarbonki i rezygnacją z pewnych przyjemności. A my chcemy brać z życia jak najwięcej, nawet kosztem tego, że znajdziemy się pod tzw. kreską. Czy można jednak połączyć przyjemne z pożytecznym?
Spożywanie orzechów pistacjowych reguluje poziom cukru we krwi u osób z zespołem metabolicznym - potwierdziło pierwsze tego typu badanie przeprowadzone przez ekspertów University of Toronto, zaprezentowane w kwietniu br. podczas konferencji Experimental Biology w Waszyngtonie.
Zespół brytyjskich wolontariuszy ma się rozpocząć niezwykły eksperyment - przez tydzień każdy z nich będzie żył w izolacji, podobnie, jak wielu ludzi starszych w ich kraju i na całym świecie.
Coraz mniej biur podróży narusza prawa konsumentów – wynika z przeprowadzonej przez UOKiK kontroli organizatorów turystyki. Zbadano 171 wzorców umownych stosowanych przez 87 przedsiębiorców z całego kraju. Niezgodne z prawem sformułowania w umowach stosowało dwie trzecie biur podróży, podczas gdy trzy lata temu prawie wszystkie.
Nic nie obwieszcza lata tak, jak kiście pomidorów w przydomowych ogródkach i na działkach. Warzywa te od wielu lat cieszą się w Polsce ogromną popularnością i stanowią niezbywalny składnik wielu często przygotowywanych w naszym kraju potraw. Ich ważną zaletą jest jednak nie tylko smak, ale istotne właściwości prozdrowotne.
Stan uzębienia może mieć wpływ na zdrowie serca u starszych kobiet, wynika z badań. Badanie opublikowane w czasopiśmie Health Economics dowodzi, że starsze kobiety, które regularnie korzystają z opieki stomatologicznej, są o mniej więcej jedną trzecią mniej narażone na choroby serca niż panie omijające stomatologa z daleka.
Przydaje oczom blasku, policzkom zdrowego koloru, a jednocześnie spełnia definicję aktywności fizycznej, tak potrzebnej do zachowania dobrej kondycji. Mowa o seksie. Miłość fizyczna jest polecana z wielu rozmaitych powodów.
Konsumenci, którzy są w pozytywnym nastroju, podejmują szybsze i bardziej spójne decyzje niż ludzie nieszczęśliwi, wynika z nowych badań opublikowanych w Journal of Consumer Research.
Chociaż przyczyny występowania bólów migrenowych pozostają rodzaj bólu głowy pozostaje tajemnicą zarówno dla lekarzy, jak i zmagających się z nimi pacjentów, wiemy już że składniki chemiczne niektórych pokarmów mogą odgrywać dużą rolę w rozwoju bólu głowy.
Żelazną zasadą osób dbających o linię jest to, by nie jeść przed pójściem spać. A tym czasem amerykańscy naukowcy dowiedli, że nie pora posiłku jest ważna, a to co mamy na talerzu! Podejście do diety się zmieniło: patrzmy na to CO jemy, a nie KIEDY...
Trauma w dzieciństwie przekłada się na odczuwanie silniejszego bólu w dorosłym życiu