Liczba wyników: 950
Podobnie jak garderoba, przyjęty standard treningu może wymagać „odświeżenia". Jeśli wciąż wykonuje się ćwiczenia cardio - te same w tym samym czasie, a jednocześnie unika się treningu siłowego. Może to wpłynąć na osłabienie wyników , mówią trenerzy. Warto urozmaicić aktywność fizyczną, by mieć pewność, że efekty szybciej dadzą się dostrzec.
Za oknem zrobi się zielono i słonecznie, a my sami mamy wreszcie energię do działania i chęć zadbania o swój wygląd. Do blasku, po długiej zimie, trzeba przywrócić włosy, paznokcie i cerę. Jednakże najdroższe kosmetyki czy nawet zabiegi medycyny estetycznej na nic się zdadzą jeśli nasza dieta jest uboga w niezbędne substancje odżywcze, mikroelementy i witaminy.
Witaminy to związki organiczne, których określona ilość jest niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Trzeba je dostarczać z pożywieniem, ponieważ organizm albo nie wytwarza ich wystarczająco dużo, albo wcale.
Nowe badania przeprowadzone w różnych krajach, m. in. Indiach, wykazały, że u osób starszych, spożywających niewielkie ilości pokarmów z witaminą C prawdopodobieństwo zaćmy jest bardzo wysokie.
O AMD przypominano niedwno w związku z tym, że na chorobę cierpi brytyjska aktorka Judi Dench. Jednocześnie jednak lekarze zwracają uwagę na to, że związane z wiekiem zwyrodnienie plamki żółtej nie stanowi nieuniknionej części procesu starzenia się i można wiele zrobić, aby uchronić się przed chorobą.
Stres w pracy - pośpiech, nawał obowiązków - skutkują dość często nieregularnym spożywaniem posiłków, podjadaniem kalorycznych przekąsek lub napadami głodu. Osoby pracujące w nieustannym stresie czy prowadzące nieregularny tryb życia narażone są szczególnie na problemy z wagą. receptą jest odpowiednia dieta - dopasowana do stylu życia i kompensująca jego wady.
Rogowacenie okołomieszkowe skóry (tzw. keratosis pilaris) to łagodna, choć uciążliwa dolegliwość, której przyczyną jest nieprawidłowe rogowacenie naskórka. W jego wyniku powstają chropowate w dotyku czopki rogowe, przypominające wyglądem „gęsią skórkę". Mogą pojawić się przede wszystkim na udach i ramionach, ale także zmiany także na twarzy, policzkach, w okolicach brwi, przedramionach czy nawet pośladkach. W okresie zimowym problem rogowacenia naskórka znacznie się nasila.
Sposób odżywiania się ma znaczenie nie tylko dla codziennego samopoczucia i efektywności funkcjonowania organizmu. Dieta jest także nie bez znaczenia przy zmaganiu się z rozmaitymi chorobami - m. in. zapaleniem wątroby.
Najczęściej w okresie zimowym zyskujemy na wadze i zmagamy się z przeziębieniami. Co jeść, by nie doświadczać przyrostu masy ciała a jednocześnie wzmocnić organizm odpowiednimi składnikami odżywczymi, aby utrzymać system odpornościowy w dobrej formie?
Powszechnie wiadomo, że kiedy temperatura na zewnątrz spada, nasza waga często rośnie. Zimą odczuwa się zwiększony apetyt na potrawy zgubne dla zdrowej i ułatwiającej zachowanie ładnej sylwetki diety. Ponadto mroźna aura nie zachęca do porzucenia domowych pieleszy i aktywności na swieżym powietrzu. Na szczęście nie jesteśmy bezradni - poniżej kilka prostych sposobów na uniknięcie zimowego nadmiaru kilogramów.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami