Liczba wyników: 4969
Szacuje się, że około jedna na cztery osoby dorosłe na świecie ma chorobę wątroby, która jest też czynnikiem ryzyka choroby serca.
Praktykowanie uważności skupionej na zdrowym odżywianiu może być dobre dla serca - poprawia samoświadomość i pomaga ludziom przestrzegać diety zdrowej.
Niedawne badania wykazały, że uniknięcie grypy dzięki szczepieniom może złagodzić obciążenie organizmu związane z atakami serca i udarami ciała.
Jak wynika z nowych badań, osoby, które zaczynają chorowac na nadciśnienie przed czterdziestką, są bardziej narażone na udary i choroby serca jeszcze przed osiągnięciem seniorskiego wieku.
Brytyjscy i włoscy uczeni odkryli, że jedzenie trzech do czterech bananów dziennie pomaga uchronić się przed udarem lub atakiem serca.
Wysoki poziom cholesterolu jest bardziej ryzykowny dla mężczyzn niż dla kobiet w średnim wieku. Panowie są z jego powodu bardziej narażeni na doświadczenie pierwszego zawału serca.
Witamina E, a dokładniej jej forma zwana tokoferolem gamma zawarta np. w olejach roślinnych i pistacjach, zmniejsza ryzyko chorób serca o 10 proc.
Mężczyźni, którzy oddają krew, mogą miećnawet o 30 procent niższe ryzyko wystąpienia chorób serca.
Muzyka wpływa na tętno, chociaż dany utwór inaczej oddziałuje na serca różnych ludzi.
Więcej nasion, suszonych owoców i orzechów w diecie to lepsze zdrowie serca i całego układu krążenia.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami