Liczba wyników: 7812
Czy Polacy są skoncentrowani na przyjemnościach? Czy ważna jest dla nich tradycja? Czy są skłonni podejmować ryzyko i zmienić raz obraną drogę? Czy są pewni siebie i lubią wyzwania? O tym, jakie podejście do życia mają nasi rodacy dowiedzieć się można z wyników tegorocznej, ósmej już, edycji badania European Trusted Brands 2008.
Jednym ze stałych składników naszej diety powinno być pełne ziarno – radzą dietetycy. Na sklepowych pólkach możemy znaleźć pełnoziarniste pieczywo, makarony, płatki do mleka.
Białystok najweselszym miastem Polski, tuż za nim Łódź i Gdańsk, Kraków remisuje z Warszawą, a Wrocław zamyka stawkę – takie są wyniki primaaprilisowego sondażu przeprowadzonego przez miesięcznik Reader’s Digest w 7 dużych miastach Polski.
Zmienna pogoda nie sprzyja dobremu samopoczuciu, przekonać możemy się o tym zazwyczaj wiosna, gdy słonecznych dni przeplatają się z opadami deszczu a w tym roku nawet i śniegu.
Według zaleceń dietetyków dania z ryb powinno się jadać przynajmniej dwa razy w tygodniu. Planując wiosenną dietę warto więc pamiętać o umieszczeniu ich w jadłospisie. Lista zdrowotnych zalet dań rybnych jest dość długa, oto ich krótkie przypomnienie – może zachęci do zasmakowania w potrawach tego rodzaju.
Wielu z przygotowywanych przez nas potraw, a w szczególności ciast, nie wyobrażamy sobie bez dodatku aromatycznych przypraw korzennych, używanych w kuchni od wieków. Pamiętajmy jednak, że, poza wzbogacającymi nasze wypieki smakiem i zapachem, posiadają one także zdrowotną moc.
Sól kuchenna to jedna z najczęściej stosowanych przypraw. Chociaż jest wiele potraw, których smak trudno sobie bez niej wyobrazić, warto posłuchać rad specjalistów i ograniczyć spożycie soli.
Truskawka ma więcej witaminy C niż cytryna i grejpfrut. Chroni przed anemią, jest krwiotwórcza, posiada właściwości odtruwające i oczyszczające, poprawia przemianę materii, jest bogata w wapń, fosfor, mikro- i makroelementy.
Wyczekiwany i upragniony koniec zimy oraz nadejście wiosny, które według kalendarza następuje 21 marca, niesie ze sobą przesilenie wiosenne. Niektórzy wcale nie odczuwają dolegliwości z tym związanych, ale większość z nas dobrze wie, że zanim zaczniemy cieszyć się wiosną to swoje będziemy musieli odcierpieć.
Dobrze znany tran to sprawdzony sposób na wzmocnienie odporności. Tran wzmacnia odporność na ataki bakterii i wirusów, jest niezastąpiony w okresie wytężonej pracy umysłowej i fizycznej oraz dla zdrowia dzieci, dorosłych a także seniorów.
Serce w doskonałej formie: ziołowe wsparcie dla układu krążenia