Liczba wyników: 4958
Ryzyko zawału serca wzrasta nawet 8,5 razy w ciągu dwóch godzin po wybuchu gniewu.
Codziennie jedzenie orzechów włoskich to lepsze zdrowie jelit i niższe ryzyko chorób serca.
Nawet co piąty Polak może cierpieć na zaburzenia czynności tarczycy, ale wg danych NFZ leczeniu poddaje się zaledwie milion osób. Tymczasem nieleczona choroba tarczycy może być przyczyną zawału serca i udaru mózgu.
Ostatnio puchną ci nogi lub ręce? Cierpisz na nieustanne bóle głowy lub problemy ze snem? Odczuwasz nieregularne bicie serca? Być może w twojej diecie brakuje potasu, minerału który reguluje gospodarkę wodną organizmu, a także kontroluje ciśnienie krwi oraz pracę nerek.
Styl życia jest kluczowy, jeśli chodzi o profilaktykę zawału serca, mówią eksperci z Karolinska Institutet w Sztokholmie.
Winogrona pomagają utrzymać ciśnienie krwi na niższym poziomie, więc są pomocne w profilaktyce nadciśnienia i chorób serca.
Nowe badania po raz kolejny potwierdzają, że jedzenie czekolady w umiarkowanych ilościach może być dobre dla serca.
Picie trzech do pięciu filiżanek kawy dziennie może pomóc zażegnać ryzyko zawału serca.
Substancje zawarte w olejach z nasion mogą zmniejszyć ryzyko chorób serca i układu sercowo-naczyniowego.
Jedzenie trzech lub więcej porcji owoców jagodowych w tygodniu może zmniejszyć ryzyko zawału serca u kobiet.
Serce w doskonałej formie: ziołowe wsparcie dla układu krążenia