Liczba wyników: 8968
Zmarł Claude Stanley Choules, ostatni znany weteran walk w pierwszej wojnie światowej.
W najbliższy wtorek, 10 maja, w jednej z klinik okulistycznych w Bielsku, operacji usuwania zaćmy z wszczepieniem soczewki zostanie poddana 100 letnia pacjentka!
Niewidzialna staruszka, która podmienia tramwajowe tabliczki i metki w sklepach z odzieżą, drapieżna kotka, która czeka tylko, aż zaśniesz, porzucone lalki, które lubią się stroić, poeci i damy przesiadujący w kawiarniach.
2 maja obfituje w powody do świętowania, przypada nań bowiem nie tylko powszechnie już znany Dzień Flagi Rzeczypospolitej Polskiej, ale i Dzień Polonii i Polaków za granicą.
Osoby towarzyskie są mniej narażone na z problemy z pamięcią i inne związane z wiekiem pogorszenie funkcji poznawczych niż ludzie mniej przystępni, wynika z badań uczonych z Rush University Medical Center w Chicago.
Według nowego badania seniorzy spożywający wysokie dawki medykamentów stosowanych w leczeniu choroby tarczycy mają wyższe ryzyko złamań.
Chociaż nie stanowi najpopularniejszego produktu w kuchniach, komosa ryżowa (czyli quinoa) zaczyna być coraz powszechniej ceniona ze względu na bardzo wysoką zawartość białka, witamin, minerałów oraz pierwiastków śladowych.
Jest ich w Polsce ponad 600 i nie ma wątpliwości, że powstaną następne. Pomniki Jana Pawła II można znaleźć niemal w każdej miejscowości. Część z nich powstała jeszcze za życia papieża - Polaka.
Toksyna botulinowa wygładza zmarszczki mimiczne, a kwas hialuronowy wypełnia fałdy i załamania. Kompleksowe uderzenie w zmarszczki pozwala skutecznie odmłodzić twarz. Przełom wiosny i lata to idealny moment na aplikację botuliny, która ogranicza ruchy mimiczne i sprawia, że mrużąc oczy na słońcu, nie będziesz narażona na pogłębianie się zmarszczek.
Nauka daje nowe możliwości. Dziś wiedza na temat zbilansowanej diety i wpływu stylu życia na samopoczucie i funkcjonowanie jest powszechna. Coraz więcej ludzi ma dostęp do wyników bieżących badań na temat związku diety i ryzyka rozmaitych chorób. Okazuje się np. że niektóre produkty powinny znaleźć stałe miejsce w menu osób chorujących na nadciśnienie.
Trauma w dzieciństwie przekłada się na odczuwanie silniejszego bólu w dorosłym życiu