Liczba wyników: 9395
Czy to możliwe żeby jesienią poczuć się jak w środku lata? Tak, wystarczy garść rozgrzewających przypraw dodana do podgrzewanego wina, piwa a nawet wody. Do tego jeszcze szczypta imbiru, cynamonu, kardamonu i odrobina miodu, soku malinowego, kilka kropli cytryny. I bardzo szybko, nawet w zimne, deszczowe dni odzyskamy upragnioną energię i siły witalne. A zapachy roznoszące się podczas zapewnią nam na długie godziny doskonałe samopoczucie.
Jest wiele rzeczy, za które kochamy Święta Bożego Narodzenia. W szczególności jest to możliwość spędzenia czasu z rodziną (38%), dni wolne od pracy (34%), dawanie prezentów (31%) oraz ich otrzymywanie (26%) a także pyszne jedzenie (22%). TNS na zlecenie portalu eBay spytał Polaków o ich świąteczne plany, ile prezentów kupią, za ile oraz kogo obdarują najdroższymi upominkami.
Filmoteka Narodowa wspólnie z Ambasadą Japonii i Fundacją Japońską organizuje w kinie Iluzjon przegląd filmowy "" W listopadzie i grudniu zaprezentowane zostaną 23 tytuły z bogatej kinematografii japońskiej. Co ciekawe żaden z filmów nie będzie sygnowany nazwiskiem Akiry Kurosawy. Unik ten jest próbą odnotowania istotnych zjawisk i kierunków rozwoju powojennego filmu japońskiego, które – mimo, że niezwykle interesujące – nie zaistniało w powszechnej świadomości kinomanów z taką siłą, jak dzieła Kurosawy.
W Polsce użytkownicy mobilnego Internetu stanowią 55% wszystkich internautów - wynika z badania Ericsson Consumer Lab. Jest to udział wyższy, niż w Wielkiej Brytanii (43%) i USA (31%). Wśród polskich internautów widoczny jest też szybki wzrost udziału korzystających z mobilnego Internetu – z 20% w 2009 r. do 55% w 2011 r.
Duża ilość ryb w diecie może pomóc obniżyć ryzyko zachorowania na cukrzycę. Dieta śródziemnomorska jest uważana za najlepszy sposób odżywiania się dla zdrowia serca. Część mieszkańców Europy Południowej jednak przechodzi na tę bardziej popularną, a tak niecenioną przez ekspertów i zagrażającą zdrowiu, dietę bogatą w niezdrowe tłuszcze i cukry.
Jeżeli kiedykolwiek siedzieliście przy biurku ze słuchawkami na głowie, słuchając lektora wypowiadającego słowa w obcym języku, to nie jesteście wyjątkiem. Choć skuteczna, ta tradycyjna metoda nauki nowego języka może być czasami monotonna i nudna. Naukowcy z Wlk. Brytanii odkryli innowacyjny sposób nauki nowego języka: w czasie przygotowywania posiłków i gotowania.
Choroba nowotworowa jest jednym z największych problemów naszych czasów. Osoba chora przeżywa ból, zarówno fizyczny, jak i psychiczny. Taki stan powoduje apatię, zniechęcenie oraz utratę sił i chęci do walki z chorobą. Przewlekła choroba oraz towarzysząca jej często niechęć do jedzenia powodują zużywanie zgromadzonych w ustroju rezerw energetycznych. W efekcie dochodzi do ogólnego osłabienia, a często nawet wyniszczenia organizmu, co bardzo obniża odporność osoby chorej i ujemnie wpływa na efekty leczenia.
Dziesięć minut dwa razy w roku - tylko tyle czasu wystarczy poświęcić, by mieć pewność, że naszym zębom nie grozi żadne poważne schorzenie. Systematyczna profilaktyka pozwala nie tylko zaoszczędzić czas i pieniądze, ale także chroni nas przed nieprzyjemnymi zabiegami i bólem.
Trendy w gastronomii zmieniają się niemal tak często, jak w modzie. To czym zachwyca się elita szybko ląduje na imprezach firmowych, a następnie funkcjonuje w szerokim obiegu dopóty, dopóki wszystkim się nie znudzi. Jakkolwiek, istnieją potrawy, które nigdy nie powszednieją, a jednocześnie posiadają właściwości uspokajające i poprawiające humor. Ich siła przez lata urosła do rangi fenomenu, który określają dwa słowa – comfort food.
Raport zrealizowany w ramach kampanii „Masz komórkę, masz swoje prawa” pokazuje, że 80% Polaków twierdzi, iż zna warunki umowy, jaką zawarli z operatorem. Czy jednak deklaracja ta jest jednoznaczna z posiadaniem faktycznej wiedzy na temat regulaminów usług? Na pytania dotyczące praw i obowiązków użytkowników telefonów komórkowych odpowiada radca prawny Tomasz Grabarek – ekspert kampanii „Masz komórkę, masz swoje prawa”.