Liczba wyników: 837
Osoby poszukujące tanich mieszkań z pierwszej ręki mogą obecnie przebierać w znacznie większej ofercie, niż jeszcze rok temu. Zwiększająca się podaż tańszych lokali mieszkalnych zarówno, jeśli chodzi o stawki za mkw., jak i ceny całkowite wynika ze strategii deweloperów, którzy w ten sposób dostosowują swoją ofertę do obniżającej się zdolności kredytowej Polaków.
Dietetycy ciągle podkreślają, że ryby stanowią bardzo ważny element diety. Kilka lat temu w promowanie jedzenia ryb włączyły się nawet władze. Departamentu Rybołówstwa w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi wykreował kampanię „Ryba wpływa na wszystko". Jednocześnie jednak warto wiedzieć o pewnych zagrożeniach związanych z rybną dietą.
Kosmetyki i zabiegi estetyczne są dziś dostępne dla każdego, ale nie tylko one mogą przyczynić się do jak najdłuższego zachowania młodego wizerunku. Codzienne mądre wybory dotyczące np. diety i aktywności pozwolą długo cieszyć się młodzieńczym wyglądem.
W każdym wieku nasz organizm potrzebuje innych składników odżywczych. Dbać o swoją dietę powinniśmy zawsze, po pięćdziesiątce jednak ma ona wyjątkowy wpływ na nasze zdrowie. Szybciej zaczynamy odczuwać zmęczenie, tracimy siły fizyczne, jesteśmy narażeni na wiele chorób. Odpowiednim żywieniem nie zatrzymamy czasu, ale na pewno możemy wiele zdziałać w zakresie naszego zdrowia i samopoczucia.
Letnia dieta kojarzy się ze zdrowym stylem odżywiania. Wakacje to okres łatwej dostępności wielu warzyw i owoców. Sezonowe produkty są świeże, relatywnie tanie, świetnie smakują i polecają je wszyscy dietetycy. Warto jednak pamiętać, że istotą dobrej diety są sposoby przygotowania posiłków i ich pełen skład, który nierzadko nie ogranicza się do świeżych produktów...
Kuchnia to prawdziwy raj dla szkodliwych drobnoustrojów. Choć wróg jest mikroskopijnej wielkości, nie należy go bagatelizować, ponieważ rozprzestrzenia się w ekspresowym tempie. Na szczęście w walce z zarazkami pomagają nam nowe produkty i technologie.
Temperatura, światło czy wilgoć nie są sprzymierzeńcami żywności, zwłaszcza w letnie, upalne dni. Pod ich wpływem zmianom ulega skład mikrobiologiczny, chemiczny i fizyczny produktów spożywczych, co wpływa na walory smakowe, strukturę i właściwości np. warzyw czy owoców.
Oleje i oliwy to nieodłączne składniki każdego dania z makaronem, dressingu czy ciasta. Najczęściej tradycyjnie używane na naszych stołach są oleje z rzepaku, słonecznika czy soi. Coraz częściej jednak - nie tylko w związku ze wzrostem popularności światowych kuchni - sięgamy po inne oleje i oliwy. Mają nie tylko wyjątkowy smak, lecz także właściwości zdrowotne - polecają je zarówno dietetycy, jak i lekarze.
Szacuje się, że zespół jelita drażliwego jest rozpoznawany u około 20% ludzi, w większości u kobiet. Jak rozpoznać ZJD? Jakie są jego przyczyny? Czym leczyć?
Podczas wakacji łatwiej nam dbać o regularne spożywanie płynów, a tym samym o prawidłowe nawodnienie organizmu. Niestety, często po powrocie z urlopu i rozpoczęciu codziennych intensywnych zajęć zapominamy o regularnym piciu napojów. Jak wynika z badań MillwardBrown przeprowadzonych na zlecenie firmy Coca-Cola, tylko 36% Polaków docenia wagę problemu i wie, ile płynów dziennie należy wypijać. Niewielu z nas jest świadomych, że nawet lekkie odwodnienie (ok. 1% masy ciała) może negatywnie wpływać na nasze zdolności psychomotoryczne - obniżać samopoczucie, powodować bóle głowy, zmęczenie, a także pogorszenie koncentracji i pamięci.