Liczba wyników: 962
Ciągle odczuwasz zmęczenie, a nie chorujesz na nic, co mogłoby to wyjaśnić? Być może winna jest twoja dieta. Sprawdź, co jeść, by mieć więcej energii.
Zawarte w jagodach polifenole mają wpływ zarówno prewencyjny, jak i leczniczy.
Osteoporoza jest określana jako podstępna choroba, bo postępuje niepostrzeżenie i często nie daje oznak do bardzo później fazy rozwoju. Często dotyka starsze kobiety, więc w powszechnej wyobraźni przeciętny pacjent z tą chorobą to staruszka, której trudno jest utrzymać odpowiednią postawę. To jednak nie wszystko - przeczytaj o tym, co mniej oczywiste w związku z osteoporozą.
Czy w trakcie firmowych imprez z okazji Świąt Bożego Narodzenia powinien być podawany alkohol? 60% Polaków jest przeciwko. Jednocześnie 41% zauważa, że wielu pracowników w czasie firmowych imprez wigilijnych „nie wylewa za kołnierz”. Co sądzą Polacy na temat firmowych spotkań wigilijnych?
Aż 80 procent ludzi na całym świecie cierpi na próchnicę, która zyskała sobie miano najczęściej pojawiajacej się choroby przewlekłej. Przyczyn powstawania tego problemu jest kilka, ale do jej rozwoju trzeba czterech czynników: bakterii, cukru, podatnych zębów i czasu. Oto sześć sposobów na walkę z próchnicą.
Nowe badania wykazały, że większość traconej przez nas masy podczas procesu odchudzania jest wydychana jako CO2...
Bije około 100 000 razy na dobę. Serce jest najważniejszym mięśniem w naszym organizmie – bez niego człowiek nie może żyć. Dolegliwości związane z układem krążenia odbijają się negatywnie na pracy całego organizmu i jakości życia. Żeby utrzymać serce w dobrej formie, trzeba o nie dbać oraz pamiętać o profilaktycznych badaniach.
Kanadyjscy naukowcy obliczyli, że ludzie, którzy mają nadwagę lub są otyli, mogą stracić nawet do ośmiu lat życia.
Ogórki są nieodzownym elementem wielu sałatek i świetnym dodatkiem do rozmaitych dań (np. kiszone). Jednak na tym nie kończy się zastosowanie tych warzyw, bywają przydatne nie tylko kulinarnie, ale i dla urody oraz w gospodarstwie domowym. Oto lista niestandardowych zastosowań ogórków.
Warto jeść jogurt. Już jeden dziennie może obniżyć ryzyko cukrzycy o 18 procent.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami