Liczba wyników: 4908
Dziś w wieku 71 lat, po długiej i ciężkiej chorobie zmarł w Warszawie Jan Tadeusz Stanisławski. O śmierci wybitnego satyryka i aktora poinformował Jerzy Jaroszyński z Teatru Polskiego w Warszawie.
Po długiej chorobie, w wieku 53 lat zmarł aktor filmowy i teatralny Maciej Kozłowski, znany między innymi z takich produkcji filmowych jak "Kroll", "Psy", "Kiler", "Ogniem i mieczem", "Wiedźmin" czy "Stara Baśń".
Dieta wzmacniająca nasze zęby powinna zawierać odpowiednie ilości składników mineralnych, a także witamin ułatwiających ich wchłanianie. W przypadku niedoboru wzrasta ryzyko stanów zapalnych i chorób dziąseł, a nawet ubytków. Jaka dieta jest dobra dla naszych zębów, a czego należy unikać?
Dieta jest jednym z najistotniejszych elementów życia. Odpowiednio zbilansowana pozwala na prawidłowe funkcjonowanie i utrzymanie dobrej kondycji organizmu. Tylko zdrowe i racjonalne odżywianie, a także aktywność fizyczna wpływają na jakość i długość życia. Ponadto właściwa dieta przekłada się na stan naszej skóry, włosów, kondycji fizycznej i psychicznej. Korzyści zdrowotne i estetyczne są więc wymierne, a decyzja czy będziemy się nimi cieszyć zależy wyłącznie od nas samych.
Specjalnie dla tych wszystkich, którzy będą na dyżurze, służbie, w podróży, chorobie, daleko od kraju, kościoła, radia i telewizora - świąteczna, wirtualna możliwość uczestnictwa w Pasterce i uroczystościach Świąt Bożego Narodzenia.
Chyba nie ma osoby, która nie odczuwa panicznego lęku na myśl o chorobie nowotworowej stwierdzonej u siebie lub kogoś z bliskich. Odmian raka jest wiele, niektórym ciężko zapobiegać, a ich wykrycie we wczesnym stadium jest trudne.
Nie żyje Jane Russell, odtwórczyni roli Dorothy Shaw w pamiętnym filmie "Mężczyźni wolą blondynki". 89-letnia aktorka zmarła 28 lutego w swoim domu w Santa Maria w Kalifornii po chorobie układu oddechowego.
Choroba nowotworowa w znacznym stopniu zmienia zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze. Dlatego dieta chorego powinna zostać skomponowana w taki sposób, aby odpowiednio odżywiony organizm miał siłę do walki z chorobą. Jak się odżywiać, co jeść, a czego unikać oraz czym jest specjalistyczne żywienie medyczne i dlaczego powinno być integralną częścią leczenia?
Problemy układu pokarmowego dokuczają większości z nas, jednak nie każdy wie, że przyczyną wielu z tych dolegliwości może być zakażenie bakterią Helicobacter pylori. W Polsce problem ten dotyczy aż 70% populacji.
Polski konsument, coraz lepiej wykształcony w temacie diety śródziemnomorskiej wie, że oliwa z oliwek jest dla niego o niebo zdrowsza od zwykłego oleju, zarówno do smażenia, jak i do sałatek.
Serce w doskonałej formie: ziołowe wsparcie dla układu krążenia