Liczba wyników: 13668
Nowe badanie wskazuje, że mężczyźni, którzy mają zakrzywione penisy, cechują się większym ryzykiem zachorowania na różne formy raka niż ci panowie, których członki są całkowicie proste.
Lista korzyści z jedzenia orzechów jest długa. Wiadomo np., że wspomagają pracę nerek i poprawiają działanie układu krążenia. Ustalono też, że mogą usprawnić kontrolę cukrzycy.
Przykry zapach z ust utrudnia Ci życie, krępuje i zawstydza? Jeśli po umyciu zębów problem nie znika, może to być coś więcej niż tylko kanapka z makrelą zjedzona na lunch – schorzenia jamy ustnej lub nawet całego organizmu. Sprawdź, co może oznaczać nieświeży oddech i jak się go pozbyć raz na zawsze.
Właściwie wszystko w sprawie wagi powinno być jasne - utrzymanie odpowiedniej masy ciała wymaga zdrowej zbilansowanej diety oraz regularnej aktywności fizycznej. Efekty naszych wysiłków mogą być jednak zaburzone różnymi innymi zdarzeniami czy uwarunkowaniami. Sprawdź, co może mieć wpływ na to, że tyjesz.
U pacjentów z zespołem jelita drażliwego objawom tej dolegliwości mogą również towarzyszyć symptomy depresyjne i zaburzenia lękowe. Z kanadyjskich badań wynika, że stosowanie probiotyków mogłoby złagodzić te objawy.
Nie ma związków idealnych, od czasu do czasu każdy się sprzecza, ale relacja trudna czyli mająca związek z częstymi awanturami, jest wręcz niebezpieczna dla zdrowia. I to nie tylko tego psychicznego...
Łuszczyca to choroba zapalna skóry, w której komórki skóry wytwarzane są około ośmiokrotnie szybciej niż zwykle, podczas gdy starsze komórki pozostają bez zmian. W efekcie gromadzą się na powierzchni skóry, tworząc grube, czerwone plamy, pokryte łuszczącymi się, srebrzystymi, martwymi komórkami przypominającymi łuski.
Rak jelita grubego jest drugą przyczyną śmierci w Europie. Zabija około 215 tysięcy osób rocznie. Z nowych badań wynika, że trzy diagnozy raka na dziesięć dotyczy pacjentów w wieku poniżej 55 lat.
Z danych Głównego Urzędu Statystycznego wynika, że w ciągu ostatnich lat spada spożycie pieczywa w Polsce. W przeliczeniu na osobę spożywamy go średnio 45 kilogramów rocznie, dla porównania w 1980 roku przeciętny Polak spożywał aż 100 kilogramów pieczywa w ciągu roku. Skąd taka zmiana w zachowaniach konsumentów? Czy kiedyś pieczywo rzeczywiście było lepszej jakości? Jak zmieniły się metody produkcji chleba na przestrzeni lat? Jakiego pieczywa szuka dzisiejszy konsument?
Rośnie liczba ludzi w bardzo sędziwym wieku, czyli ponadstuletnich. Co ciekawe, wbrew powszechnym przypuszczeniom grupa ta zdrowotnie ma się całkiem dobrze - tajemnica ich zdrowia jest odkryta dzięki analizie ich krwi.