Liczba wyników: 837
Według Polaków szczupła i wysportowana sylwetka jest jednym z głównych atrybutów ładnego wyglądu. I chociaż 47% polskiego społeczeństwa ma nadwagę, aż 82% deklaruje zadowolenie ze swojego wyglądu, w tym 73% osób z nadwagą. Najpopularniejszą wśród Polaków metodą odchudzania jest ograniczenie ilości spożywanego jedzenia. Stosuje ją 73% społeczeństwa. W dalszej kolejności plasują się ćwiczenia fizyczne (53%). Po specjalistyczne środki wspomagające odchudzanie sięga jedynie 20% polskiego społeczeństwa.
Zdrowa i promienna cera to w dużej mierze zasługa dobrze dobranej diety. Spożywając odpowiednie produkty, możemy zapobiec uciążliwym problemom skórnym oraz wspomóc codzienną pielęgnację.
Polacy ani myślą się uśmiechać. Aż 78 proc. z nas jest zdania, że uśmiechamy się zdecydowanie za rzadko. 67 proc. Polaków chciałoby widzieć bardziej uśmiechniętych urzędników. Nie uśmiechają się do nas także sprzedawczynie – ponurą minę u sprzedawcy zauważyło aż 67 proc z nas. 59 proc. chciałoby bardziej uśmiechniętych polityków – wynika z sondy katowickiej kliniki stomatologicznej Duda Clinic.
Wystarczy zmiana temperatury lub pikantna potrawa, aby na Twojej twarzy pojawiło się zaczerwienienie? To znak, że możesz mieć problem z pękającymi naczynkami. Taka cera wymaga szczególnej troski, dlatego podstawy jej pielęgnacji powinniśmy znać niczym abecadło.
Czekolada z chili, schab z brzoskwiniami czy mięsna zapiekanka z dodatkiem cynamonu to rodzaje połączeń coraz częściej pojawiające się na polskich stołach. Czy zestawienie słodkiego smaku z nutką ostrego aromatu ma szanse na stałe zagościć w menu większości domów?
Ministerstwo Sportu i Turystyki rozpoczęło kampanię społeczną pod nazwą "Siła odruchu", która ma zachęcić Polaków do tworzenia w sobie nawyku do aktywności fizycznej. Według najnowszych badań TNS OBOP „Aktywność fizyczna Polaków”, tylko 39% populacji poświęca czas na aktywność fizyczną.
Dokładnie rzecz ujmując, warzywo rośnie na polach, ale niezmiennym pozostaje fakt, że stanowi prawdziwie jesienny skarb i jest chętnie uprawiane w naszym kraju. Znawcy podkreślają, że dynia ma rozmaite zastosowania i jest bogata w składniki odżywcze.
Wegetarianie cenią soję za bogactwo białka, witamin i składników mineralnych. Z kolei osoby uczulone na laktozę znajdują w napojach sojowych alternatywę dla mleka. Napoje i desery sojowe, serek tofu, kotlety sojowe warto włączyć do diety z uwagi na uniwersalny smak i bogactwo składników odżywczych, które drzemią w ziarnach soi.
Nadeszła jesień, a wraz z nią sezon na jabłka. Można je jeść na surowo, dodawać do różnych potraw lub zrobić z nich konfitury. Mają wiele zastosowań w kuchni, a wszystko dzięki cenionym właściwościom smakowym i zapachowym. Są smaczne i cechują się silnym potencjałem prozdrowotnym, dlatego często królują jesienną porą na polskich stołach.
Śliwki przywodzą na myśl koniec lata oraz przygotowywanie powideł i wypieków. Owoce są nie tylko jesiennym przysmakiem, ale stanowią ważny element zdrowej diety. Poza tym dzięki bogactwu witamin i minerałów mają wpływ nie tylko leczniczy, ale i poprawiają wygląd.