Liczba wyników: 14357
Regularne jedzenie ryb może mieć związek z niższym ryzykiem rozwoju stwardnienia rozsianego.
Depresja skutkuje nie tylko osłabieniem samopoczucia, lękiem, czy utratą chęci do życia, może fizycznie uszkadzać mózg, co z kolei przekłada się na problemy poznawcze.
Jedzenie to nie tylko przyjemność, ale także fundament i podstawa dobrego funkcjonowania organizmu. Komponując menu na kolejny dzień nie powinniśmy zapominać, jak wiele możemy zrobić dla swojego organizmu wspomagając go odpowiednią dietą. Jednym z najważniejszych organów, o który warto zadbać, jest serce.
Badania uczonych z George Mason University w Wirginii w USA dały zaskakujące wyniki - kobiety, które urodziły dzieci, starzeją się szybciej niż bezdzietne panie.
1 marca, w Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych, Poczta Polska wprowadza do obiegu emisję „Ryngrafy Żołnierzy Wyklętych” z rotmistrzem „Witoldem” i „Inką”. To kontynuacja serii znaczków pocztowych, poświęconych Żołnierzom Wyklętym. W kolekcji jest już Major „Łupaszko” (2016), „Słony” i „Rój” (2017). Natomiast poza tą serią, ukazał się jeszcze znaczek Feliks Selmanowicz "Zagończyk".
Robbie Williams po raz kolejny opowiedział o swojej walce z chorobą psychiczną. Brytyjski wokalista od lat zmaga się z depresją.
Wyciąg z żonkili ma właściwości rakotwórcze. Badacze określili mechanizm molekularny, dzięki któremu ekstrakt może powodować śmierć komórek rakowych.
Ponad 200 mln zł wstrzymanych bądź cofniętych świadczeń chorobowych – to efekt kontroli zwolnień, którą w całej Polsce Zakład Ubezpieczeń Społecznych przeprowadził w ubiegłym roku. W całym 2017 r. Zakład Ubezpieczeń Społecznych przeprowadził blisko 500 tys. kontroli osób posiadających zaświadczenie o czasowej niezdolności do pracy.
Mocz może być dobrym środkiem diagnostycznym. Wystarczy zbadać urynę, by ocenić biologiczny wiek pacjenta.
Zasady zdrowego odżywiania od wielu lat pozostają niezmienne, jednak dietetyka nie lubi zastoju. Właśnie dlatego co roku pojawiają się nowe trendy żywieniowe. Co w tym roku będzie królować w naszych jadłospisach?