Strona główna » Wyszukiwarka

Wyszukaj w serwisie

SZUKAJ

Wyniki wyszukiwania jak zrobiďż˝ sok z aloesu przepis

Liczba wyników: 1403

  • 8 pomysłów na zielone łodyżki. Niezwykłe zastosowania szczypiorku [© anna_shepulova - Fotolia.com]

    8 pomysłów na zielone łodyżki. Niezwykłe zastosowania szczypiorku

    2016-04-25

    Chętnie uprawiamy szczypiorek w ogrodzie, a nawet w doniczkach na balkonie czy kuchennym oknie. Trudno sobie wyobrazić bez niego wiosenne kanapki czy jajecznicę. Przyprawa jest bardzo popularna w Polsce. I słusznie, bo ma wiele dobrych właściwości. Oto niezwykłe zastosowania szczypiorku.

    Tagi: szczypiorekdietabłonnikzmarszczkiłysienienawilżanieprzeciwutleniaczewolne rodnikistarzenie się

  • Naturalne i apteczne sposoby na alergię [© absolutimages - Fotolia.com]

    Naturalne i apteczne sposoby na alergię

    2016-04-23

    Katar w czasie alergii jest wynikiem reakcji na substancje, które dla przeciętnej osoby nie są niebezpieczne, ale organizm alergika traktuje je jako szkodliwe i uruchamia mechanizmy obronne. Błona śluzowa nosa reaguje obrzękiem i znacznie zwiększa się produkcja wydzieliny, początkowo wodnistej, później, gdy upośledzeniu ulega działanie układu śluzowo – rzęskowego, katar może stać się gęsty i utrudniać oddychanie.

    Tagi: alergiauczulenieastmakatar siennyalergenyzioła

  • Lodówka: czy półka ma znaczenie? [© Maya Kruchancova - Fotolia.com]

    Lodówka: czy półka ma znaczenie?

    2016-04-13

    Polacy są coraz bardziej świadomymi konsumentami, dlatego też coraz chętniej sięgają po droższą, ale za to ekologiczną, żywność. Warto wiedzieć, że zdrowy styl życia to nie tylko robienie przemyślanych zakupów. Ale także świadomość, że proces dbania o produkty zaczyna się w domu, od odpowiedniego przechowywania. Zbyt wysoka temperatura sprawia, że jedzenie szybciej się psuje. Za niska może pozbawiać żywność cennych właściwości. W jaki sposób odpowiednio przechowywać jedzenie, aby być w 100% pewnym, że stanowi źródło wartości odżywczych?

    Tagi: lodówkażywnośćprzechowywanie żywnościkulinaria

  • Wynagrodzenie za wadliwe wykonanie pracy [© one - Fotolia.com]

    Wynagrodzenie za wadliwe wykonanie pracy

    2016-04-13

    Zgodnie z przepisami prawa pracy wynagrodzenie pracownika powinno odpowiadać rodzajowi wykonywanej przez niego pracy i kwalifikacjom koniecznym do jej wykonywania. Powinno ponadto uwzględniać czas poświęcony na wykonanie powierzonych zadań, ilość pracy i jej jakość. Kwota wynagrodzenia stanowi jedną z najważniejszych części umowy o pracę i stanowi zazwyczaj wynik negocjacji między pracownikiem a pracodawca, dlatego ten ostatni nie może jej zmieniać w drodze jednostronnej decyzji. Takie rozwiązanie zakłada, że pracownik wykona pracę z należytą starannością, co jednak w sytuacji, gdy nastąpi wadliwe wykonanie pracy?

    Tagi: pracawynagrodzenie

  • Czy warto stosować modne diety? [© WavebreakMediaMicro - Fotolia.com]

    Czy warto stosować modne diety?

    2016-04-05

    Każdego roku jesteśmy zasypywani informacjami dotyczącymi nowych trendów żywieniowych. W 2016 roku karierę mają zrobić rośliny strączkowe, starożytne ziarna i dieta nordycka. W ubiegłym roku modna była dieta paleo, a jeszcze wcześniej Dukana. Niesłabnącą popularnością cieszy się dieta bezglutenowa, śródziemnomorska oraz niskotłuszczowa. Co sezon pojawiają się nowe pomysły i diety-cud, poparte mniej lub bardziej przełomowymi badaniami. Jak odnaleźć się w gąszczu zaleceń dietetycznych i zmiennych trendów żywieniowych?

    Tagi: dietaodżywianieowocewarzywa

  • Cytrusy uchronią kobiety przed udarem [© al62 - Fotolia.com]

    Cytrusy uchronią kobiety przed udarem

    2016-04-02

    Sięgaj po cytrusy. Kobiety, które regularnie jedzą pomarańcze, grejpfruty i inne owoce tego rodzaju, mogą liczyć na wyższą ochronę przed udarem mózgu.

    Tagi: nadciśnienieudarowoce cytrusowechoroby sercadieta

  • Jak zaoszczędzić nawet 200 zł miesięcznie? Wystarczy nie marnować żywności. 10 prostych rad [© Fanfo - Fotolia.com]

    Jak zaoszczędzić nawet 200 zł miesięcznie? Wystarczy nie marnować żywności. 10 prostych rad

    2016-03-29

    Za nami święta, więc do śmietników przy naszych domach znowu trafią tony jedzenia. Przeciętna czteroosobowa rodzina wyrzuca codziennie ponad pół kilograma żywności – rocznie ponad 200 kg. Po świętach wyrzucamy oczywiście więcej, bo tradycja każe suto zastawić stół i lepiej niech się zmarnuje niż zabraknie. Jak mądrze gospodarować żywnością na co dzień?

    Tagi: marnowanie jedzeniamarnowanie żywnościżywnośćjedzenie

  • Fakty i mity o jajkach [© Narong Jongsirikul - Fotolia.com]

    Fakty i mity o jajkach

    2016-03-25

    Przez ostatnie kilkadziesiąt lat jajka miały poważne problemy wizerunkowe. Zarzucano im, że w istotnym stopniu podnoszą nam poziom cholesterolu we krwi, przyczyniając się do rozwoju miażdżycy. Zbliża się Wielkanoc, pora więc rozwiać wątpliwości. Prezentujemy fakty i mity na temat jajek.

    Tagi: jajajajkadieta

  • Przesolone Święta: to można naprawić [© laguna35 - Fotolia.com]

    Przesolone Święta: to można naprawić

    2016-03-25

    Czy wiesz, że 100 g groszku konserwowego, który dodajemy do sałatki jarzynowej ma 90 razy więcej soli niż 100 g groszku świeżego? Czy wiesz, że 100 g wędliny, która będzie gościła na wielkanocnym stole zawiera 21 razy więcej soli niż 100 g świeżego mięsa, które wystarczyłoby oprószyć ziołami i upiec? Spożycie soli w Polsce jest trzykrotnie wyższe niż zalecane, tymczasem ilość potraw, którą spożyjemy przy świątecznym stole będzie kilkukrotnie większa niż na co dzień. Ile soli zjemy i jak bardzo możemy sobie zaszkodzić?

    Tagi: sólsóddietaspożycie solisól ukryta

  • Zmieniasz pracę, poproś o referencje  [© Becker - Fotolia.com]

    Zmieniasz pracę, poproś o referencje

    2016-03-17

    Listy referencyjne wróciły do łask. Przy szukaniu nowej pracy, rekrutacji na studia doktoranckie, aplikowaniu o grant lub stypendium – silne referencje będą kartą przetargową, pomogą wyróżnić się z tłumu. Trzeba się tylko odważyć i poprosić o nie szefa.

    Tagi: pracazmiana pracyzawódkarierarynek pracyreferencje

  • Strony: 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71