Liczba wyników: 8640
Proces starzenia się napawa lękiem wielu ludzi, szczególnie ze względu na wiążące się z nim często problemy zdrowotne. Okazuje się jednak, że dla kobiet świadomość upływu lat jest trudniejsza niż dla mężczyzn.
Współczesny przemysł spożywczy w dużej mierze opiera się na substancjach dodatkowych do żywności. Tajemnicze symbole i skomplikowane napisy na etykietach produktów spożywczych sprawiają, że rozszyfrowanie składu żywności przypomina pracę detektywa. Każdy konsument powinien przeprowadzić prywatne śledztwo dokonując wyboru produktów spożywczych.
Polski rynek sklepów internetowych, na tle innych państw europejskich, rozwija się niezwykle szybko. Dynamiczny wzrost liczby kupujących oraz obrotów nie dotyczy jednak wszystkich sektorów e-handlu. Jak wynika z sondażu firmy PayU, po produkty spożywcze, ogrodnicze, chemię gospodarczą czy nawet kosmetyki wciąż chętniej wybieramy się do marketu.
Majówka zaczyna się za niecały miesiąc, więc determinacja w walce o atrakcyjną sylwetkę staje się coraz silniejsza. Odpowiednio dobrane pożywienie może skutecznie pomóc w spalaniu niechcianego tłuszczu.
Hugh Laurie, odtwórca roli Gregory'ego House'a w serialu "Dr House", 6 czerwca wystąpi w warszawskiej Sali Kongresowej.
Przykry zapach z ust sprawia, że czujesz się w towarzystwie jak mieszkający na bagnach ogr? Zamiast inwestować w tik-taki, sprawdź, co ci dolega i pozbądź się problemu. Halitoza może mieć wiele przyczyn.
Jakkolwiek testosteron, znany powszechnie jako podstawowy hormon męski, ma istotny wpływ na zdrowie i samopoczucie mężczyzn, jest niezbędny także u kobiet. Organizm pań również produkuje ten związek, a jego odpowiednia ilość istotnie oddziałuje na codzienny sposób funkcjonowania przedstawicielek płci żeńskiej.
Joan Collins nie zgadza się z opinią Thandie Newton, która uważa, że jako nastolatka była wykorzystywana seksualnie przez reżyserów i producentów.
Zarówno wiek, jak i BMI są ważnymi czynnikami chorób serca u kobiet, ostrzegają brytyjscy naukowcy.
Jedzenie ryb przez osoby w dojrzałym wieku wydłuża życie co najmniej o 2,2 roku, a na długowieczność można liczyć przy spożywaniu ryb bogatych w kwasy tłuszczowe omega-3 co najmniej dwa razy w tygodniu, wynika z badań uczonych z Harvard School of Public Health oraz Washington University.