Liczba wyników: 9211
Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów uważnie przygląda się praktykom firm sprzedających towary na pokazach. Najnowsze działania urzędu dotyczą spółek Lama Gold oraz MedForLife.
Regularnie ćwiczysz, starasz się nie przesadzać ze słodyczami, ograniczasz pieczywo, a wciąż nie chudniesz. Dlaczego tak się dzieje? Jeśli nie będziesz przestrzegała trzech podstawowych zasad żywieniowych, Twoja dieta może pójść na marne.
Jednym z czynników bezdechu sennego może być zbyt gruby język. Okazuje się, że osoby cierpiące na wspomnianą chorobę nierzadko mają złogi tłuszczu na języku.
Polaków ogarnęło spożywcze eko-szaleństwo. W sklepach jest coraz więcej naturalnych soków owocowych, warzyw z ekologicznych upraw i wędlin „z własnej wędzarni”. Jednak nie wszystko określane mianem „eko” naprawdę nim jest.
Za co kochamy naczynia żaroodporne? Są na tyle estetyczne i ładne, że prosto z piekarnika możemy postawić je na stole, a przy tym na tyle wytrzymałe, że służą nam przez długie lata nie tracąc wcale na swoich właściwościach.
Teoretycznie wszyscy wiedzą o tym, że aktywny tryb życia, unikanie stresu i dobrze zbilansowana dieta to doskonały przepis na zdrowie. W praktyce jednak nie wygląda to tak optymistycznie. Nowotwory, choroby układu krążenia, otyłość, cukrzyca, osteoporoza – to tylko część chorób dietozależnych, czyli takich, których przyczyną są niezdrowe nawyki żywieniowe.
Dla wielu to pierwszy napój każdego poranka, bez którego trudno dobrze zacząć dzień - chodzi oczywiście o kawę, która stała się jednym z najpopularniejszych elementów śniadania na całym świecie. Dziś obchodzimy Międzynarodowy Dzień Kawy.
Czerwony olej zawiera znaczne ilości beta-karotenu oraz witaminy E, które pozwoliły na przydanie mu miana „super jedzenia".
Jesień wiąże się z określoną ofertą dietetyczną. Są produkty, dla których to główny sezon i po nie warto sięgać, by zyskać jak najwięcej odżywczych korzyści. W październiku i listopadzie serwuj sobie szczególnie często: jabłka, brukselkę, dynię, słodkie ziemniaki, winogrona i śliwki.
Wielu z nas wyższą cenę danego produktu kojarzy z jego dobrą jakością. Podobnie rzecz ma się z jedzeniem - im więcej za nie płacimy, tym bardziej nam smakuje...