Liczba wyników: 18259
O dawna wiadomo, że sposób odżywiania wpływa na nasze zdrowie. Badania przeprowadzone przez kanadyjskich naukowców dowodzą, iż dieta bogata w kwasy omega-3 pozwala zapobiegać chorobie Parkinsona i opóźnia jej rozwój.
„Przeciętne polskie gospodarstwo domowe wydaje na telefonię komórkową 75 zł miesięcznie, a na energię 65 zł miesięcznie. Takie dysproporcje nie występują w żadnym z krajów Unii Europejskiej”, sądzą eksperci z PKPP Lewiatan.
Problemy ze zbyt tłustą skórą zazwyczaj występują w młodości, jednak po wpływem czynników takich jak stres lub zaburzenia hormonalne również w dojrzałym wieku możemy mieć trudności z utrzymaniem matowej, świeżo wyglądającej skóry.
Utrata wody jest naturalnym procesem, który zachodzi w naszym organizmie. Kiedy czujemy pragnienie sięgamy po różnego rodzaju napoje i nie przypuszczamy nawet, że ich nadmierne spożywanie może być przyczyną jeszcze szybszego tracenia wody.
Naukowcy spieszący z pomocą osobom które nie są w stanie znieść reżimu diety opracowali sposób na przedłużenie uczucia sytości po spożyciu posiłku. Zawarty w nich kwas linolenowy pomaga w odchudzaniu, wpływając na uczucie sytości.
W przypadku osób, które pracują na zmiany, szczególnie istotny jest zdrowy styl życia. Szczególna dbałość o zdrowie jest konieczna, żeby się uchronić przed cukrzycą typu 2.
Ministerstwo Spraw Wewnętrznych przygotowało specjalne materiały, które za pośrednictwem Poczty Polskiej trafią do osób starszych. Celem akcji jest ostrzeżenie przed kradzieżami „na wnuczka” i „na policjanta”.
Parzymy ich kilka dziennie, a potem zwykle wyrzucamy, tymczasem torebki herbaty mogą się jeszcze przydać do wielu różnych celów. Oto lista mozliwych zastosowań herbaty poza raczeniem się jej smakiem...
Dieta śródziemnomorska jest szczególnie dobra dla serca. Uczeni z Uniwersytetu Harokopio w Atenach przeprowadzili badania, z których wynika, że może zmniejszyć ryzyko chorób serca aż o połowę.
Jak wynika z brytyjskich badań, choć ponad połowa osób, które wypełniły kwestionariusz dotyczący zdrowia, doświadczyła potencjalnych objawów raka, jednak tylko 2 procent uczestników rozważało możliwość raka złośliwego.