Liczba wyników: 13656
Najczęstsze infekcje grzybicze to tzw. „stopa sportowca", infekcja drożdżakowa, grzybica paznokci oraz zakażenie grzybami z grupy dermatofitów. Na rynku dostępnych jest wiele różnych leków, ale pomóc mogą także domowe środki. Wypróbuj te produkty, żeby osłabić dolegliwość.
Kilka niespecyficznych, bo mogących świadczyć o wielu chorobach, symptomów - jeśli uparcie powraca i nie daje się wskazać innej ich przyczyny - może oznaczać rozwój nowotworu. Nie ignoruj tych sześciu objawów.
Miały (i mają) je w domach nasze babcie i mamy. I słusznie, bo rośliny doniczkowe mogą być nie tylko ozdobą i namiastką natury w czterech kątach, ale też zdziałać wiele dobrego dla naszego zdrowia.
Obchodzona na pamiątkę wjazdu Jezusa Chrystusa do Jerozolimy Niedziela Palmowa rozpoczyna jeden z najstarszych i najważniejszych okresów w chrześcijańskim roku liturgicznym - Wielki Tydzień. To ostatnia niedziela Wielkiego Postu - dzień, w którym radość i triumf przeplatają się ze smutkiem i żałobą.
Ograniczenie kaloryczności codziennej diety pomoże zmniejszyć ryzyko rozwoju związanych z wiekiem chorób. Wszystko dlatego, że pozwoli to na uchronienie organizmu przed uszkodzeniami ze strony produktów ubocznych powstających w procesie zamiany pożywienia w energię.
Wizyta u lekarza – niezależnie od specjalizacji – to często dla wielu osób ostateczność. Zgłaszają się dopiero wówczas, gdy odczuwają znaczne pogorszenie samopoczucia czy też zauważą występowanie objawów i dolegliwości, które są uciążliwe, a wcześniej nie miały miejsca. Niestety czekanie, aż objawy zaczną naprawdę dokuczać to fundamentalny błąd – podstawą skutecznego leczenia jest bowiem profilaktyka i jak najwcześniejsza diagnoza. W okulistyce jest to szczególnie ważne. Wielu schorzeniom można zapobiec – trzeba jednak kontrolnie badać wzrok.
Sklepowe półki uginają się od gazowanych i niegazowanych napojów. Znaczna większość zawiera duże ilości cukru, a on jest uzależniający i im częściej sięgamy po te produkty, tym większą mamy na nie ochotę. Tymczasem poprzez picie tych napojów możemy wyrządzić sobie krzywdę - rzecz dotyczy nie tylko naszej sylwetki, ale i zdrowia. Ludzie, którzy sięgają po wspomniane napoje, mają o wiele większe ryzyko śmierci z powodu chorób serca.
Przeciętny polski konsument zjada pod różnymi postaciami około 160 sztuk jaj rocznie, podczas kiedy mieszkaniec krajów Europy Zachodniej powyżej 200, zaś na Ukrainie spożycie przekracza 300 sztuk rocznie.
Biały, żółty, błękitny, pleśniowy, topiony – gatunków sera jest z pewnością na tyle dużo, by zapełnić nimi kilkanaście stron maszynopisu. Niezależnie od niuansów smakowych i różnych metod produkcji ser bez dwóch zdań stanowi jeden z najsłynniejszych na świecie produktów spożywczych, który wywiera ogromny wpływ na naszą dietę i kulinarną rzeczywistość.
Smakosze zielonej herbaty mają wiele powodów do radości. Ich przysmak jest sprzymierzeńcem w walce z niechcianymi kilogramami, pomaga również wrócić do formy. Przedstawiamy powody, dla których warto wcielić go do codziennej diety.