Liczba wyników: 1294
Według statystyk, ponad połowa dorosłych Polaków posiada niekompletne uzębienie – co drugi z nas ma przynajmniej jeden ubytek, a co czwartego z nas powyżej 65-tego roku życia dotyczy problem bezzębia. Implanty to nie jedyne rozwiązanie tego problemu. Dzięki innowacyjnym technologiom, używanym w protetyce stomatologicznej, możemy nie tylko odbudować utracone zęby, ale także ich fragmenty, a nawet zastąpić nieestetyczne plomby – i to już podczas jednej wizyty w gabinecie.
Borówki amerykańskie i czarne jagody mogą być „lekiem" na chorobę Alzheimera, mówią amerykańscy badacze.
Czy siła światła lampy LED mierzona jest tak jak w tradycyjnej żarówce? Czy każda lampa LED jest bezpieczna dla użytkownika? Jakie oznaczenia musi zamieścić producent na opakowaniu?
Zmiana czasu (czy to do przodu, czy do tyłu) może poważnie zaburzyć nasz cykl snu i mieć istotny wpływ na stan zdrowia.
Zastanawialiście się kiedyś, które pomieszczenie w Waszym wnętrzu jest dla Was najważniejsze? Powszechnie mówi się, że sercem każdego domu jest kuchnia. Czy Polacy także tak uważają? A jeśli tak to ile osób się do tego przyznaje?
Ostatnio czesto można usłyszeć o wirusie Zika, który atakuje w różnych regionach świata i ostatnio może się inetnsywniej rozprzestrzeniać. Oto najważniejsze informacje na jego temat.
Kong phad prik thai dam – takie danie oferował jeden z restauratorów skontrolowanych przez Inspekcję Handlową. Niestety, informował jedynie o egzotycznej nazwie, zamiast o polskiej i składnikach potrawy. Inspekcja Handlowa skontrolowała restaruracje serwujące potrawy zagranicznych kuchni. Do co trzeciej inspektorzy mieli zastrzeżenia – restauratorzy oszukują na wadze potraw czy składnikach.
Brak wzwodu lub przedwczesny wytrysk – każdy mężczyzna wolałby uniknąć tych sytuacji. Jednak jeśli już Ci się przytrafiły, by ograniczyć ryzyko ich wystąpienia w przyszłości najlepiej szukać pomocy u urologa lub seksuologa.
Wędliny i mięso to niezwykle popularne przysmaki goszczące na polskich stołach. Aż 67% z nas jada je do każdego posiłku, zwłaszcza na obiad. 46% wybiera coś mięsnego na śniadanie, a 40% na kolację. Czym zatem kierować się przy zakupie produktów mięsnych? Jak prawidłowo je przechowywać oraz co właściwie znajdziemy w ich składzie?
Laureaci tegorocznego Rankingu Szpitali Publicznych 2016 udowadniają, że choć droga do sukcesu nie jest prosta i nie ma na niego jednej recepty, są sposoby na stabilność finansową i ciągły rozwój szpitali.
Migrena – większe dawki kwasu acetylosalicylowego pomagają uchronić się przed atakami