Liczba wyników: 14497
Coraz popularniejszą metodą korekcji wzroku stają się zabiegi laserowe. Czy powinniśmy traktować je jak alternatywę noszenia okularów? W jakich przypadkach możemy się na nią zdecydować, a kiedy powinniśmy z niej zrezygnować?
Nowe badania wykazały związek między zmęczeniem w ciągu dnia a gromadzeniem się w mózgu białek, które mają związek z rozwojem choroby Alzheimera.
Rak jelita grubego to drugi pod względem zachorowalności nowotwór złośliwy w Europie. Jest też jednym z najczęściej występujących w Polsce i niestety zbyt późno wykrywanych.
Choć za rolę w filmie "Hannah i jej siostry" otrzymał Oscara Michael Caine nie chce już pracować z Woodym Allenem.
Wyższy poziom witaminy D w organizmie oznacza niższe ryzyko rozwoju raka. Witamina D jest syntetyzowana w organizmie pod wpływem działania promieni ultrafioletowych. Częściowo dostarcza się ją także z diety.
Dlaczego ludzie nieustannie siedzą „z nosami w telefonach"? To może być uzależnienie, ale specyficzne... Tak chętnie i nadmiernie korzystamy ze smartfonów, bo potrzebujemy kontaktu z innymi ludźmi.
W gotówce wolne środki gromadzi aż 53,7% polskich gospodarstw domowych - wynika z kwartalnego badania rynku consumer finance. Największy odsetek gospodarstw domowych, biorących udział w badaniu, zadeklarował oszczędzanie właśnie w takiej formie.
Owsianka na mleku roślinnym, kasza jaglana z dodatkiem warzyw i kurkumy - topowe ubiegłoroczne pozycje kulinarne odzwierciedlały trend dbania o zdrowie i o to, co jemy. A jakie nowości pojawią się na naszych talerzach w tym roku? Fleksitarianizm, Slow Food, kuchnia azjatycka, jedzenie sezonowe i kulinarne eksperymenty - moc kolorów, smaków i doznań gwarantowana.
Wypadanie włosów jest naturalnym procesem, jednak kiedy jednak ilość traconych włosów zaczyna niepokoić, należy zgłosić się do lekarza. Zjawisko to może bowiem wynikać z problemów zdrowotnych.
Jakkolwiek nadmiar cholesterolu jest jednym z najpowszechniejszych problemów zdrowotnych i zagraża naszemu układowi krążenia, może mieć również dobre efekty. Wydaje się jednak, że większa ilość cholesterolu u ludzi w sędziwym wieku przekłada się na lepszą ochronę przed chorobą Alzheimera.
Ultraprzetworzone jedzenie podnosi poziom cukru u diabetyków