Liczba wyników: 7804
Tom Cruise dotychczas nie mówił zbyt wiele o rozstaniu z Katie Holmes. Teraz jasno przyznał, że zaskoczyła go decyzja żony.
Bezsenność, dolegliwości sercowe i krążeniowe, bóle głowy, kłopoty z pamięcią. Brzmi znajomo? Te objawy coraz częściej mogą być spowodowane przez niedobór odpowiednich substancji odżywczych. Według najnowszych badań, dostarczamy z pożywieniem zaledwie 10% dziennego zapotrzebowania na cholinę, substancję która wpływa na najważniejsze funkcje naszego organizmu. Regularne jej uzupełnianie może znacząco wpłynąć na nasze życie i zdrowie.
Dołączenie do swojego jadłospisu produktów z duża zawartością wapnia osłabia prawdopodobieństwo wystąpienia kamieni nerkowych u osób najbardziej zagrożonych tą dolegliwością.
Bez wątpienia dla niej praca jest pasją. Sędziwa projektantka Iris Apfel ciągle jest na topie i radzi, jak się ubierać.
Istotne znaczenie ma nie tylko, co, ale i kiedy się je. Kalorie przyjęte w godzinach wieczornych są trudniejsze do spalenia i powodują więcej szkód.
Trybula ogrodowa to jednoroczna roślina pochodząca z obszaru Kaukazu mająca zastosowanie kulinarne (jako przyprawa), a także lecznicze - głównie jako środek na wspomaganie trawienia.
Mężczyźni z niedostateczną ilością testosteronu mogą być bardziej narażeni na reumatoidalne zapalenie stawów, wynika z najnowszych badań.
Jedzenie ryb przez osoby w dojrzałym wieku wydłuża życie co najmniej o 2,2 roku, a na długowieczność można liczyć przy spożywaniu ryb bogatych w kwasy tłuszczowe omega-3 co najmniej dwa razy w tygodniu, wynika z badań uczonych z Harvard School of Public Health oraz Washington University.
Kim Cattrall odchudza się od niemal 40 lat. 57-letnia gwiazda "Seksu w wielkim mieście" przyznała, że nie pamięta, kiedy ostatnio nie liczyła kalorii.
Kadra domu spokojnej starości doskonale wie, jak trudna jest jej profesja, gdy jednak dodatkowo musi znosić rasistowskie uwagi, zajęcie to staje się wręcz nieznośne. Okazuje się, że wielu pracowników niemieckich domów opieki jest narażonych na obelgi ze strony podopiecznych.
Ultraprzetworzone jedzenie podnosi poziom cukru u diabetyków