Liczba wyników: 723
Pomidory mogą być kluczem do utrzymania młodego wyglądu skóry, mówią brytyjscy uczeni. Naukowcy z uniwersytetów w Manchesterze i Newcastle stwierdzili, że duża ilość pomidorów w diecie może uchronić przed oparzeniami słonecznymi i pomóc uchronić się przed zmarszczkami.
Kosmetyki i zabiegi estetyczne są dziś dostępne dla każdego, ale nie tylko one mogą przyczynić się do jak najdłuższego zachowania młodego wizerunku. Codzienne mądre wybory dotyczące np. diety i aktywności pozwolą długo cieszyć się młodzieńczym wyglądem.
Delikatna skóra naczynkowa wymaga specjalnej i systematycznej pielęgnacji. Rynek kosmetyczny oferuje obecnie całą gamę preparatów, dzięki którym możemy codziennie dbać o naszą cerę. Wśród tej niesłychanie bogatej ofert produktowej znalazły się także olejki eteryczne, na bazie których możemy przygotowywać aromatyczne substancje pielęgnacyjne.
Jedzenie to nie tylko "paliwo" dla organizmu i rozkosz smaku, od dawna medycy polecali określony rodzaj pożywienia na rozmaite choroby. Okazuje się, że niektóre produkty mają moc łagodzenia bólu - działają niemal tak silnie, jak leki.
Żelazną zasadą osób dbających o linię jest to, by nie jeść przed pójściem spać. A tym czasem amerykańscy naukowcy dowiedli, że nie pora posiłku jest ważna, a to co mamy na talerzu! Podejście do diety się zmieniło: patrzmy na to CO jemy, a nie KIEDY...
Sjesta, zdrowa dieta i genetyka mogą wyjaśnić, dlaczego ludzie na maleńkiej wyspie Morza Egejskiego Ikarii osiągają długowieczność, ujawniają greccy kardiolodzy.
Przestrzeganie podstawowych zasad zdrowej diety, tj. jedzenie mniejszej ilości czerwonego mięsa i cukrów, a zwiększenie ilości spożywanych warzyw, owoców oraz ryb ma znaczny wpływ na nasze samopoczucie. Takie menu może również pomóc zapobiec demencji.
Dziś ilekroć kupuje się ser, czekoladę, czy wędlinę, trudno mieć pewność czy nabywany produkt jest właśnie tym, czego się oczekuje. Artykuł nazwany czekoladą miewa niewielkie ilości kakao, wędliny zawierają nadmiar wody, a ser może być zrobiony z tłuszczu. Aby chronić konsumentów, Unia Europejska wprowadza nowe zasady etykietowania.
Oleje i oliwy to nieodłączne składniki każdego dania z makaronem, dressingu czy ciasta. Najczęściej tradycyjnie używane na naszych stołach są oleje z rzepaku, słonecznika czy soi. Coraz częściej jednak - nie tylko w związku ze wzrostem popularności światowych kuchni - sięgamy po inne oleje i oliwy. Mają nie tylko wyjątkowy smak, lecz także właściwości zdrowotne - polecają je zarówno dietetycy, jak i lekarze.
Lato stwarza nam możliwości odkrycia bardzo dużej ilości zamienników, które można z powodzeniem wcielić do swojej diety. Jeśli chcesz zadbać o siebie, a w swojej diecie odkrywasz zbyt dużą ilość zjadanego tłuszczu, istnieje kilka łatwych rozwiązań, które pomogą go ograniczyć. Nie oznacza to z rezygnacji z przyjemności, które niesie za sobą smaczne jedzenie.