Liczba wyników: 2808
Zbilansowana dieta zawierająca białko z różnych źródeł może pomóc obniżyć ryzyko rozwoju nadciśnienia.
Kilkanaście probiotyków może być pomocnych w walce z objawami depresji.
Leki mogą nie przynosić oczekiwanych skutków lub wywoływać niepożądane efekty, jeśli nie zażywa odpowiednio. Sprawdź, jakie błędy najczęściej popełniamy przy przyjmowaniu medykamentów.
Jedzenie kolacji późną porą może przyczynić się do przyrostu masy ciała i wzrostu poziomu cukru we krwi.
Kwasek cytrynowy jest głównie używany do napojów zamiast cytryny, ale ma znacznie więcej, niekoniecznie kulinarnych zastosowań.
Na Washington State University znaleziono sposób na to, aby jedzenie smakowało słono, ale z mniejszą ilością chlorku sodu, którego większe ilości niekorzystnie wpływają na zdrowie.
Osoby stosujące dietę bogatą w czerwone i przetworzone mięso, smażone potrawy, zboża rafinowane i wysokotłuszczowy nabiał, są trzykrotnie bardziej narażone na rozwój choroby oczu, która uszkadza siatkówkę i zaburza widzenie centralne.
Jeśli chcesz zwiększyć ilość witaminy D w organizmie, nie zapomnij równocześnie o magnezie.
Jedzenie tofu i produktów zawierających większe ilości izoflawonów wiąże się z umiarkowanie niższym ryzykiem chorób serca.
Dermatolodzy pomagają w wykrywaniu raka skóry, zwalczaniu trądziku i blizn, leczeniu wypadania włosów i grzybicy paznokci, a także w opracowaniu sposobu codziennej pielęgnacji skóry. Oto kilka porad lekarzy, które pozwolą dobrze zadbać o skórę i włosy.