Liczba wyników: 9261
Niskie temperatury i krótkie zimowe dni nie sprzyjają naszej odporności i dobremu samopoczuciu. W tym czasie odporność słabnie i zwiększa się prawdopodobieństwo "złapania" infekcji. Jak radzić sobie, aby wzmocnić organizm w tym trudnym dla niego czasie? Jednym ze sposobów jest zmiana nawyków żywieniowych. Co jeść, aby zwiększyć odporność?
Brzmi to paradokslanie, ale produkty określane jako „zdrowa żywność" mogą sprzyjać nadwadze.
Wysokie dawki witaminy D mogą pomóc w regulacji nadaktywnej odpowiedzi immunologicznej u ludzi ze stwardnieniem rozsianym (multiple sclerosis, MS).
Popularna na Zachodzie dieta pełna cukru może sprzyjać nowotworowi piersi.
Niektórzy zagrażają swojemu zdrowiu nie dlatego, że codziennie raczą się czymś mocniejszym, ale ze względu na to, że gdy sięgają po alkohol, piją do upadłego.
Jeśli masz jakieś noworoczne postanowienia, warto, by jednym z nich była poprawa samopoczucia. Wprowadź w życie osiem prostych wskazówek, a takie postanowienie z dużym prawdopodobieństwem zostanie zrealizowane.
Między stosowaniem diety a osłabieniem nastroju istnieje pewien związek, mówią eksperci.
Od dawna uczeni mówią, że seks przydaje prozdrowotnych korzyści, m. in. wzmacnia układ odpornościowy, działa przeciwbólwowo, pomaga łagodzić zaburzenia snu. Teraz do tej listy można dodać ochronę przed rakiem prostaty.
Wiadomości na temat nowych diet, rewolucyjnych wyników badań i coraz to nowszych zaleceń dotyczących sposobu żywienia pojawiają się niemal codziennie. Jako, że koniec roku to idealny czas na podsumowania. Oto lista 7 najważniejszych trendów i wydarzeń związanych ze zdrowym odżywianiem, które królowały w 2015 roku.
FGF21, hormon wątroby, może mieć wpływ na kontrolę łaknienia słodyczy i alkoholu.
Trauma w dzieciństwie przekłada się na odczuwanie silniejszego bólu w dorosłym życiu