Liczba wyników: 892
Znaczne ilości kawy moga zmniejszyć ryzyko stwardnienia rozsianego.
Ocet to niezastąpiony dodatek w każdej kuchni. Dodawany w odpowiednich proporcjach nie tylko podkreśli smak potraw, lecz często także zwiększy ich walory zdrowotne. Jednak ocet octowi nierówny!
Codziennie serwuj sobie filiżankę herbaty, dzięki temu wesprzesz pracę swojego serca.
Wiele testów wskazało, że umiarkowane ilości alkoholu służą układowi krążenia. W istocie w ciągu 24 godzin i w dłuższej perspektywie trunek może mieć właściwości ochronne, jednak tuż po jego wypiciu może zagrażać sercu.
Jeśli jeszcze nie jesteś fanem zielonej herbaty, tych kilka informacji powinno skłonić się cię do sięgnięcia po ten napój.
Świetna wiadomość dla miłośników czekolady - ten powszechnie lubiany przysmak może pomocny dla utrzymania odpowiedniego pozoimu zdolności poznawczych.
Wielu ludzi zaczyna dzień od filiżanki kawy. Ten, powszechnie uważany za przyjemny, nawyk nie tylko sprzyja lepszemu budzeniu się i daje zastrzyk energii, ale może też dobrze wpłynąć na zdrowie.
Witamina B12 może istotnie pomóc w odmładzaniu mózgu.
Jeśli w pomieszczeniu, w którym jesz, panuje bałagan, z większym prawdopodobieństwem wybierzesz bardziej kaloryczną wersję dania.
Kawa jest dobra dla wątroby. Wystarczy pić dwie dodatkowe filiżanki tego napoju dziennie, by niemal o połowę zmniejszyć ryzyko marskości wątroby.