Liczba wyników: 17878
Istnieje związek między stosowaniem diety bogatej w witaminy i minerały, zwłaszcza takiej, która nie zawiera dużej ilości dodatkowego cukru, a młodszym wiekiem biologicznym na poziomie komórkowym.
Jakkolwiek mężczyźni i kobiety z dużą masą mięśniową są mniej narażeni na śmierć z powodu chorób serca, wydaje się również, że kobiety z większą ilością tkanki są bardziej chronione przed tymi chorobami niż panie z mniejszym poziomem tkanki tłuszczowej.
Dieta zawierająca codzienną dawkę pistacji może pomóc zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka płuc i inne rodzaje nowotworu.
Ludzie pochodzący z różnych kultur wykazują zarówno podobieństwa, jak i różnice w sposobie oceniania swojego ciała, odczuwania presji społeczno-kulturowej i przyswajania ideałów szczupłej sylwetki.
Wyniki rutynowych badań krwi mogą być wykorzystane do przyspieszenia diagnozy raka u osób z bólem brzucha lub wzdęciami.
Częstotliwość wypróżnień jest wskaźnikiem długotrwałego stanu zdrowia, mówią eksperci z Institute for Systems Biology.
W naszej kulturze rzadko kto chodzi po domu w butach. W niektórych krajach jest to jednak standard. Okazuje się, że ma to swoje zalety - chodzenie po domu boso, w skarpetkach lub luźnych kapciach może sprzyjać upadkom wśród osób starszych.
Trening uważności może doprowadzić do doświadczenia odcieleśnienia i jedności - tak zwanych odmiennych stanów świadomości. Takie doświadczenia mogą być bardzo pozytywne, nie zawsze jednak tak się dzieje.
Osoby z wysokim poziomem tkanki tłuszczowej odkładającej się na brzuchu lub ramionach mogą być bardziej narażone na rozwój chorób takich jak choroba Alzheimera i Parkinsona niż ludzie z niską ilością tłuszczu w tych obszarach. Co więcej, osoby o dużej sile mięśni były mniej zagrożone rozwojem wspomnianych chorób niż ludzie o słabej sile mięśni.
Otyłość jest obecnie najpowszechniejszą formą nieodpowiedniego odżywiania się w większości krajów, a od 1990 roku jej wskaźniki rosną we wszystkich grupach mężczyzn, kobiet i dzieci.
Ultraprzetworzone jedzenie podnosi poziom cukru u diabetyków