Liczba wyników: 4040
Smażone potrawy nie należą do najzdrowszych, nowe badania pokazują, że mogą zaostrzyć stany zapalne jelit i sprzyjać rozwojowi guzów w tej części układu pokarmowego.
Nowe badania potwierdzają dotychczasowe ustalenia: zaburzenia pracy układu krążenia w postaci migotania przedsionków zwiększają ryzyko rozwoju choroby Alzheimera.
Nowe irlandzkie badania pokazują, że nadmiar trzewnej tkanki tłuszczowej, czyli tzw. otyłość brzuszna, wiąże się z osłabieniem zdolności poznawczych ludzi po sześćdziesiątce.
Nowe badania sugerują, że osoby z cukrzycą typu 2, które rzuciły palenie, przez pewien czas mają problemy z kontrolowaniem poziomu cukru we krwi.
Nowe badania wykazały, że osoby, które biegają zbyt często i w szybkim tempie, są bardziej zagrożone ryzykiem przedwczesnej śmierci, informuje Telegraph.
Wiele kobiet zauważa, że wraz z wiekiem łatwiej niż mężczyźni zyskuje na wadze. Nowe badania na myszach mogą pomóc wyjaśnić to zjawisko.
Nowe badania sugerują, że starsze kobiety, które regularnie piją zieloną herbatę, mogą obniżyć ryzyko raka jelita grubego, żołądka i gardła.
Osoby stosujące zbilansowaną dietę nierzadko rezygnują z umieszczania wielu serów w swoim menu, ale nowe badania sugerują, że produkty te mogą zapobiec cukrzycy.
Trauma z dzieciństwa jest powszechnie notowana wśród ludzi przechodzących leczenie alkoholizmu i może być czynnikiem w rozwoju choroby, wskazują nowe badania.
Nowe badania wskazują, że palacze mają istotnie większe ryzyko udaru mózgu i doświadczają go w znacznie młodszym wieku niż inni.