Liczba wyników: 2601
Dodaj trochę pikantnych przypraw do posiłku o niskiej zawartości sodu, a jeśli masz ponad 60 lat, nie dostrzeżesz braku soli. To może być dobry sposób na ograniczenie soli w diecie.
Jedzenie kolacji późną porą może przyczynić się do przyrostu masy ciała i wzrostu poziomu cukru we krwi.
Ludzie, którzy doświadczyli nasilonego stresu, lęku i depresji na początku pandemii, byli bardziej narażeni na zachorowanie na COVID-19.
Na Washington State University znaleziono sposób na to, aby jedzenie smakowało słono, ale z mniejszą ilością chlorku sodu, którego większe ilości niekorzystnie wpływają na zdrowie.
Na początku stycznia ludzie często podejmują postanowienia noworoczne, na przykład planują lepiej się odżywiać lub częściej ćwiczyć - a potem tego nie dotrzymują. Dlaczego tak się dzieje?
Orzechy włoskie w diecie zmieniają skład bakterii w jelitach i w ten sposób mogą wpływać na poprawę zdrowia.
Ludzie z otyłością, którzy dojeżdżają do pracy samochodem, mają o 32 proc. wyższe ryzyko zgonu z jakiejkolwiek przyczyny w porównaniu z osobami o normalnej wadze, które docierają do pracy na rowerze i pieszo.
Warto o siebie dbać, to chroni nie tylko nasze samopoczucie psychiczne, ale i fizyczne.
Substancja znajdująca się w skórkach owoców cytrusowych może obniżać poziom cholesterolu skuteczniej niż niektóre leki na receptę i nie wywołuje skutków ubocznych.
Wielu Europejczyków nie uważa przygotowań do Świąt Bożego Narodzenia za szczególnie radosny czas i często czują się przygnębieni i zestresowani. Jedynie osoby religijne są wyjątkiem od tej reguły.